Med omkring 400 deltagere blev klovneløbet en stor succes, da det for første gang blev afviklet i Gjessø i 2015. Til juni bliver der for anden gang klovneløb i landsbyen - denne gang med Vita Troelsen som tovholder. Foto: Jens Anker Tvedebrink

Røde næser skal igen frem i Gjessø

Mette Andersen 

En af landsbyens ambassadører har påtaget sig rollen som tovholder på løb til fordel for Danske Hospitalsklovne

GJESSø For snart to år siden blev et klovneløb i Gjessø en stor succes med omkring 400 deltagere. Nu skal de røde næser atter frem i landsbyen.

I 2015 var byens frisør, Lone Breumlund, initiativtager og tovholder på løbet, som blev afviklet til fordel for foreningen Danske Hospitalsklovne.

Foregår 13. juni
Denne gang har Vita Troelsen påtaget sig opgaven. Hun oplyser, at der nu er åbnet for tilmelding til løbet, som finder sted tirsdag den 13. juni.

Alle uanset alder og form kan deltage i klovneløbet, som kommer til at byde på tre distancer på 2,3, 2,6 og 4,7 km. Deltagerne kan selv vælge, om de vil gennemføre en enkelt, to eller alle tre ruter.

De er lagt, så også de mindste også kan være med, idet man kan tilbagelægge alle tre ruter med barnevogn og på løbecykel.

Vita Troelsen oplyser, at det koster 60 kr. at deltage i løbet, og af dette beløb går 48 kr. direkte til Danske Hospitalsklovne, mens de sidste 12 kr. går til selve afviklingen af løbet. Foreningen Danske Hospitalsklovne arbejder med at lette sorgen og ubehaget og give alvorligt syge børn på landets hospitaler plads til livsglæden - i hvert fald for en stund.

Vita Troelsen er i forvejen en af Gjessøs ambassadører, der blandt andet har til opgave at tage godt imod tilflyttere og gøre reklame for landsbyen. I forbindelse med planlægningen af klovneløbet får hun assistance af Lone Breumlund og kan således trække på de erfaringer, frisøren gjorde op til og under løbet i 2015.

På selve løbsdagen vil Gjessø Ungdomsforening og Gjessø Løbeklub desuden give en hånd med.