Thomas Delaney, Nicolai Jørgensen og Christian Eriksen sender ros i Kasper Dolbergs retning.

Dolberg får ros af landsholdskammerater

Camilla Abildgaard Skovmose 

Kasper Dolbergs præstationer er ikke er gået ubemærket hen blandt landsholdskammeraterne

SILKEBORG Landsholdet er i øjeblikket samlet i Horsens, og holdkammeraterne er imponerede over Kasper Dolberg.

Den kølige angriber fra Voel har sat gang i en kometkarrie med 18 mål og syv assist i 49 kampe for den hollandske traditionsklub Ajax. Det er ikke gået ubemærket hen hos holdkammeraterne.

- Som det er med de fleste Ajax-spillere - vi har også en rendende i Werder - så kan man bare se det på dem. De har bare et touch og et flow, som man ikke lærer i Danmark i hvert fald, siger Werder Bremen-spilleren Thomas Delaney til DR.

Også angrebskollegaen Nicolai Jørgensen, der selv har haft en helt forrygende sæson for Feyenoord, har kun rosende ord tilovers for Dolberg.

- Han kom jo som lyn og torden og gjorde det sindsygt godt. Folk begyndte at lægge mærke til ham på de andre hold, så det blev lidt sværere for ham, men han er en utrolig dygtig fodboldspiller. Kæmpe talent. Han har taget den store scene med storm. Jeg er sikker på, han nok også skal blive rigtig vigtig for landsholdet, siger Nicolai Jørgensen til DR. Jørgensen fortæller også, at han godt kunne se sig selv i en angrebsduo med Dolberg.

At det netop er i Ajax, Kasper Dolberg er slået igennem, glæder landsholdskammeraten Christian Eriksen, der selv fik sit gennembrud i Amsterdam-klubben, før han skiftede til Tottenham.

- Det er den bedste skole at være i som ung spiller. Du får mulighed for at spille Champions League og Europa League, mens du også bliver testet i Æresdivisionen, mens du også ved, at hvis du på et tidspunkt føler, du er blevet for god til den liga, så får du også muligheden for at komme videre, siger Christian Eriksen til DR. Selv nåede han at spille 113 kampe for Ajax fra 2010 til 2013 inden skiftet til engelsk fodbold.