Gennem sit arbejde i Børnerådet og Kræftens Bekæmpelse møder Per Larsen med jævne mellemrum familier og børn med sygdom tæt inde på livet.

Per Larsen holder foredrag i Silkeborg

SILKEBORG Børnerådets formand, tidligere chefpolitiinspektør i Københavns Politi og operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste, Per Larsen, kommer onsdag den 29. marts til Silkeborg og fortæller om børns oplevelser af at leve med sygdom tæt inde på livet.

Foredraget er arrangeret af Støtteforeningen for Solstrålen, der arbejder på at fremme etableringen af et hospice for børn og unge i Vestdanmark.

»Når jeg har ondt i maven, hvor min mor og far tager sig meget af mig, når jeg har det rigtig dårligt, så synes min søster, det er rigtig hårdt at se mig ked af det og have det dårligt. Jeg kan også godt se, hvor meget det påvirker hende.«

Sådan fortæller en pige på 16 år i en ny undersøgelse, som Børnerådet er i gang med blandt børn, der lider af en kronisk eller livstruende sygdom.

I foredraget fortæller Per Larsen om nogle af de udfordringer, børn og familier oplever som patienter og pårørende i sundhedssystemet.

Per Larsen trækker dels på sin erfaring fra sine fire år som formand for Børnerådet og på sin erfaring som kræftpatient, far, bedstefar og vicepræsident i Kræftens Bekæmpelse.

Inden foredraget holder Støtteforeningen for Solstrålen generalforsamling for støtteforeningens medlemmer.

Både foredrag og generalforsamling holdes i Medborgerhuset på Bindslevs Plads 5, Silkeborg.

Der er fri entre til foredraget.