Udengrund består af sanger og sangskriver Kasper Malling samt Morten Thrane, Rune Vestergaard, Kim Vestergaard og Ulrik Lind. Foto: Paw Friis

Lokal rock Udengrund

Christian Kloch Larsen 

Silkeborgbandet Udengrund spiller numrene fra den kommende plade fra start til slut på Rampelys lørdag aften

MUSIK Silkeborgbandet Udengrund er på hjemmebane på Rampelys lørdag aften, hvor bandet giver koncert i anledning af et nyt udspil - singlen »Idiot« - som netop er kommet på gaden.

Men der er flere nye sange på programmet til koncerten lørdag aften. For siden debut EP’en kom for et års tid siden, har bandet skrevet flere nye sange til den kommende debut-LP, som er planlagt til efteråret.

Og ved koncerten på Rampelys spiller Udengrund for første gang samtlige numre fra den kommende plade.

- Vi har valgt at spille hele pladen fra start til slut på lørdag, og det inkluderer også et kor, så der bliver trangt på scenen, fortæller Kasper Malling, som er sanger og sangskriver i Udengrund.

Den kommende LP er lige som EP’en »Pludselig sidder du her« indspillet i lokale Sejling Studio hos producer Thomas Alstrup - kendt fra Jonah Blacksmith.

Anmelderroser
Udengrund spiller genkendelig rock sunget på dansk, og det første udspil med seks numre på debut EP’en faldt i den grad i musikanmeldernes smag.

I Midtjyllands Avis fik EP’en fem ud af seks stjerner.

»Det er lykkedes for Malling og Co. at finde sin helt egen stil. Ikke revolutionerende, ny rock, men rock på dansk på friske flasker.

Musikalsk er vi også tilbage til dengang, rocken blev rullet ud i store svulstige ballader. Men alligevel med en ny og original sound fra Silkeborg-bandet Udengrund.

Teksterne er vedkommende, og det er ikke uden grund, at der er åbenlyse referencer til Skousen og Ingemanns univers. Det er altid forfriskende at høre ny rock på dansk, og Udengrund har skabt sit eget dansksprogede univers med solide rockrødder, som suger af det bedste fra 1970’erne og 1990’erne«, skrev avisen anmelder dengang.

Lukker op for posen
Nu lukker Udengrund for første gang op for posen for numrene på det kommende album, og spiller pladen fra start til slut. Og bringer endda et kor med på den i forvejen begrænsede plads på scenen på Rampelys.

Efter de fine anmeldelser af Silkeborg-bandets første udspil og det grundige forarbejde af Kasper Malling og producer Thomas Alstrup, må forventingerne være høje til en flot koncertoplevelse med lokal rock på Rampelys, hvor Witters Syndrom med Silkeborg-musikeren Troels Witter i øvrigt varmer op.

Derfor er lørdagens lokale rockkoncert »Ugens anbefaling« her fra kulturredaktionen.