Det blev til en 3. plads til 21-årige Mads Pallisgaard. privatfoto

Verdens bedste autolakerere dystede i Silkeborg

Kenneth Husum 

Teknisk skole har arrangeret mini-VM

SILKEBORG 14 af verdens dygtigste unge i autolakerer-faget har dystet mod hinanden på teknisk skole som opvarmning op til VM i oktober.

Deltagerne kom fra Kina, Brasilien, Japan, Thailand, Frankrig, England, Tyskland, Finland, Norge, Sverige og Danmark, hvis deltager var dette års vinder af DM i Skills, den 21-årige Mads Pallisgaard.

Det er teknisk skoles autolakererafdeling, der har taget initiativ til de kombinerede trænings- og konkurrencedage som optakt til World Skills 2017, der finder sted i oktober i Abu Dhabi.

- Vi sendte en invitation ud til de nationer, som plejer at stille op til World Skills, og vi er meget glade og overraskede over den store tilslutning og ikke mindst imponerede over, at der kommer deltagere så langt fra som Kina, Japan og Brasilien, siger faglærer og World Skills-dommer Jens Søndergaard Hansen. I alt forventes 28 nationer at deltage i autolakerernes konkurrence World Skills til oktober.

I løbet af to dage har de 14 deltagere konkurreret i autolakering. I sværhedsgrad har det lignet det, de vil møde til VM. De er blevet testet i opgaver som farvetilpasning, våd-i-vådlakering og dekorationsopgaver.

Udover at de unge autolakerer har fået testet konkurrenceformen, så er konkurrencen også med til at vise mestre på de respektive værksteder, hvor dygtige og engagerede eleverne er i deres uddannelse, og at det er vigtigt, at de tager flere lærlinge, for faktum er, at der er brug for, at endnu flere mestre tager lærlinge ind i virksomhederne.

Danmark stiller med et landshold på 15 unge håndværkere til årets World Skills, og den unge autolakerer Mads Pallisgaard er en af dem. Typisk er der 1200 unge fra over 50 nationer med i et VM. Der dystes i 50-60 forskellig fag.

Ved konkurrencen på teknisk skole vandt den norske deltager. På anden pladsen fulgte Brasilien, mens Danmark opnåede bronze.