Ken Madsen på Papirfabrikken som er det overskudsgivende aktiv i Silkeborg IF Invest A/S. Fodboldelen skal giver overskud senest i 2018, understreger SIF-direktøren. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Nyt regnskab: SIF leverer beskedent overskud

Søren Nielsen 

Kent Madsen er tilfreds, men nu SKAL fodbolddelen til at hvile i sig selv, siger han

SILKEBORG Koncernen bag fodboldklubben Silkeborg IF kommer ud af 2016 med et oveskud på 3,7 mio. kr. Det svarer til forventningerne.

I pressemeddelelsen forklares det, at ud af overskuddet på 3,7 mio. kr. for 2016, så udgør de 3,5 mio. kr. en indregnet værdistigning i selskabets ejendomsportefølje, Papirfabrikken.

- I forhold til forventningerne rammer vi midt i skiven. Vi havde forudsagt et resultat før ejendomsværdistigninger på mellem minus tre og plus tre mio. kr., og resultatet ligger præcist midt i. Vi glæder os over at have sorte tal, om end beskedne, i et år, hvor vi tilbragte halvdelen af tiden i den næstbedste række, siger adm. direktør i Silkeborg IF Invest A/S, Kent Madsen, om årets resultat.

- Vi har endda formået at reducere underskuddet på fodbold, selv om det stadig er for stort, tilføjer han.

Nyt stadion skal give overskud
Koncernen bag fodboldklubben driver to aktiviteter, fodboldforretning og udlejning af erhvervsområdet Papirfabrikken i hjertet af Silkeborg.

Mens fodbold giver underskud, ligger overskuddet på ejendomsforretningen stabilt højt. Det er koncernens mål at skaffe balance i fodboldøkonomien senest i 2018.

Et af midlerne til at nå det, er de muligheder for øget indtjening, byens nye stadion, JYSK park, rummer. Det indvies til sommer i forbindelse med den nye sæson.

- Det har både været et travlt år og et sportsligt godt år med oprykning og stabilisering i Alka Superligaen (Silkeborg IF går ind i næste fase af Alka Superligaen med 30 point efter en niendeplads i grundspillet – red.). Vi har haft travlt med byggeriet af JYSK park. Alt forløber planmæssigt, og vi glæder os til at tage det i brug fra starten af næste sæson. Desuden har vi arbejdet med at få realiseret udviklingsmulighederne på Papirfabrikken, herunder opførelsen af et 70 meter højt højhus, siger Kent Madsen videre.

Den gode gænge, koncernen er i, forventes at fortsætte i 2017. Her er der udsigt til et resultat på mellem nul og et overskud på seks millioner kroner, og arbejdet på at nedbringe underskuddet i fodbold-delen af koncernen fortsætter.