Papirmuseet inviterer indenfor

Susanne Niskanen 

Bliv klogere på Silkeborgs og papirfabrikkens historie - få lyst til at blive frivillig papirmager

SILKEBORG Torsdag aften den 30. marts kan man kvit og frit tage en tur på Silkeborg Papirmuseum og høre museumsleder Bent Schmidt Nielsen fortælle om papirmuseet, og suppleret af museumsinspektør Keld Dalsgaard Larsen fra Museum Silkeborg.

I løbet af aftenen vil de to kaste lys over papirbyen Silkeborg, og det sker ved fortællinger og rundvisning. Håbet er, at det måske kunne friste nogle af de fremmødte til at kaste sig ud i at blive frivillig papirmager, hvor man i et trygt socialt miljø kan arbejde med Silkeborgs kulturhistorie på en særdeles håndgribelig måde.

Silkeborg er som bekendt vokset op omkring Silkeborg Papirfabrik fra 1844, og silkeborgenserne har udråbt papirfabrikant Michael Drewsen som byens grundlægger. Men i år 2000 var det slut: Silkeborg Papirfabrik midt i Silkeborg lukkede, og den nye bydel Papirfabrikken kom i stedet.

I 2004 åbnede Papirmuseet i de gamle produktionslokaler for håndgjort papir. Papirmuseet måtte lukke i 2010, men genopstod og er i dag en del af Museum Silkeborg. Papirmuseet er et levende museum takket være de frivillige papirmagere.