Tidligere har børn fra Sejs Skole samlet ind til kræftsyge børn ved at løbe i Rynkeby Skoleløb, og i år er det eleverne fra Gjern Skole, der trækker i træningstøjet. Denne gang støtter man lungesyge børn. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Gjern-børn løber for lungesyge

Marianne Brink 

Børnene fra Gjern Skole samler ind til andre børn med kritiske sygdomme

GJERN Over hele Skandinavien trækker skolebørn i motionstøjet for at gøre noget godt for andre børn. Fredagen den 7. april er der igen Rynkeby Skoleløb og ud over børn fra Danmark, Sverige, Norge og Finland, er der også 155 børn med fra Gjern skole.

Rynkeby Skoleløb er et sponsorløb, hvor man inden løbet har mulighed for at indgå mikro-sponsorater med familie, venner og lokale erhvervsdrivende, der opfordres til at give et beskedent beløb som eksempelvis to kroner per omgang, som den enkelte elev løber i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet.

I Gjern er en omgang 800 meter lang, fortæller lærer Finn Skovgaard Jensen.

- Lærerne står og tæller omgange, men vi lægger vægt på, at det er i det leje, der bliver samlet ind. Alle skal kunne være med, siger han.

Kick off
I Gjern starter arrangementet allerede i morgen, hvor 19-årige Nanna fra Børnelungefonden kommer til Gjern for at fortælle om at leve med en lungesygdom. Hun går på HF nu, og har netop fået nye lunger.

- Vi vil gerne gøre det nærværende for vores elever, hvad det er vi samler ind til, siger Finn Skovgaard Jensen og fortæller, at skolen også involverer sig, for at det skal styrke fællesskabsfølelsen på skolen.

De indsamlede penge indbetales elektronisk direkte til Team Rynkeby Fonden, der donerer dem ubeskåret til Børnelungefonden i Danmark. Børnelungefonden forpligter sig til at bruge mindst 70 pct. af de indsamlede midler til forskning i kritiske lungesygdomme blandt børn. De øvrige penge går til aktiviteter for de lungesyge børn og deres familier samt oplysning og information.