Michael V. Knudsen og BSV leverede et meget solidt stykke arbejde i Esbjerg. Foto: Ernst van Norde/Polfoto

Suveræne BSV snuppede andenpladsen

Michael Helligsø 

Med en 27-18 sejr over Ribe-Esbjerg fik mestrene to point med over i slutspillet

HåNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg har givet sig selv et meget gunstigt udgangspunkt til det slutspil, der indledes om halvanden uge.

Onsdag aften lukkede de danske mestre grundspillet med en suveræn 27-18 sejr på udebane over Ribe-Esbjerg, og det resultat betyder, at andenpladsen efter 26 runder tilhører BSV.

Det er ikke mindst vigtigt, fordi holdet dermed tager to point med over i slutspillet, hvor klubben i øvrigt havner i pulje med TTH Holstebro, Mors-Thy og onsdagens modstander Mors-Thy.

Sejren blev grundlagt på en meget solid og fokuseret indsats mod vestjyderne.

I første halvleg havde BSV teten, og selv om værterne et par gange kun var et mål bagud, trak gæsterne fra mod slutningen af halvlegen, så der stod 10-14 ved pausen.

Det skyldtes blandt andet keeper Søren Rasmussen, der havde flere gode redninger - heriblandt to straffekast. Det er også værd at nævne, at hele ni spillere kom på måltavlen for BSV før pausen.

Efter pausen fortsatte BSV’erne med at spille med stor koncentration. Ribe-Esbjerg fik aldrig lov til at få færten af point, og godt midtvejs i halvlegen var BSV i front med sikre 14-21.

Det betød, at der var råd til at fordele ressourcerne på en aften, hvor de danske mestre viste, at holdet er toptunet før slutspillet.

Mod slutningen var der endda råd til brede smil, da den sædvanlige 3. divisionskeeper Emil Vase kom ind og snuppede en helt frit kontrachance.

BSV’s mest scorende blev Kristian Klitgaard og Jacob Lassen med henholdsvis fem og fire mål. Hele 11 BSV’ere fik scoret i kampen.