Teaterkoncerten »Band on the Run« kan fredag og lørdag opleves i Jysk Musikteater med Christian Berg i hovedrollen.

Hit på hit af Paul McCartney

Christian Kloch Larsen 

Teaterkoncerten »Band on the Run« handler om en af rockhistoriens skæbnedage - den dag John Lennon blev skudt

MUSIK. Hvad gik der gennem hovedet på Paul McCartney, da han hørte, at hans gamle ven John Lennon pludselig blev myrdet uden for sit hjem i New York og verden gik i sort.

Det fortæller teaterkoncerten »Band on the Run«, som fredag og lørdag rammer Jysk Musikteater, historien om.

Koncerten er en hyldest til Paul McCartney, som til juni fylder 75 år, og den foregår netop den 8. december 1980. Den dag Lennon blev skudt.

Ifølge forestillingen er Paul McCartney denne dag i studiet sammen med sit orkester Wings for at øve til en kommende verdensturne. Med sig i studiet har McCartney udover sit imponerende katalog af popsange også en plan om, at bandet for første gang i 10 år skal spille Beatlessange.

Og han drømmer om, at turneen måske kan genforene ham med John Lennon.

Men sådan kom det ikke til at gå.

For drømmen brast netop den dag.

Had-kærlighedshistorie
Det kan godt være, der er skruet lidt på de faktuelle knapper for at få historien i »Band on the Run« til at hænge bedre sammen, men det ændrer ikke ved, at vi her har at gøre med et af rockhistoriens helt store dramaer.

Det er had-kærlighedshistorien om de to rivaliserende beatler, som ikke talte sammen, siden bruddet med The Beatles. Men derimod benyttede hver en given lejlighed til at svine hinanden offentligt til.

Og samtidig var Lennon og McCartney to gamle venner, som også havde både kærlighed og respekt for hinanden, hvilket på smukkeste vis kommer til udtryk i Paul McCartneys kærlighedssang til John Lennon, »Here today«, som han skrev umiddelbart efter 8. december 1980.

En sang, der også er en gennemgående ledetråd i teaterkoncerten »Band on the Run«.

Holder helt hundred
Teaterkoncerten, som i øvrigt er instrueret af Kim Brandt fra Silkeborg og er på turné rundt i hele landet, bygger på 26 sange fra McCartneys solokarriere, Beatles-tiden og årene med Wings.

Og de holder helt hundred, kan jeg godt garantere, for jeg hørte dem fra McCartneys egen mund sidste år i Boxen i Herning.

Og så er jeg helt tryg ved, at det er sangeren og skuespilleren Christian Berg, der har hovedrollen som Paul McCartneys.

Han har tidligere imponeret i Silkeborg med sin fantastiske stemme og sit topprofessionelle skuespil, da han i efteråret havde hovedrollen i »An officer and a gentleman« i Jysk Musikteater, og da han i 2012 var med i Musical Silkeborgs opsætning af »Chess«.

Derfor tøver kulturredaktionen ikke med at give »Band on the run« sine varmeste anbefalinger.