Boligerne på Søtorvet opføres som sammensatte, varierede punkthuse, som danner et bymiljø, der er tilpasset den omgivende bebyggelse. Punkthusene omkranser den hævede bypark. Tanken er at sikre lys, luft og åbne kig på tværs af området. Ved det nye byrum Søtorvet, som forbinder området direkte til Strøget i Silkeborg, placeres butikslejemål til dagligvarer, og langs promenaden ved Remstrup Å er der mulighed for at etablere cafeer og lignende. Illustration: C.F. Møller

Investorer: Derfor vælger vi at investere millioner i Silkeborg

Søren Nielsen 

To markante boligbyggerier er på vej næsten lige ved siden af hinanden. Investorerne forklarer her, hvorfor Silkeborg er så interessant udvikle boliger i

SILKEBORG En smuk natur. En levende bymidte. En god infrastruktur. Et varieret kulturliv.

Det er nogle af de ord, som investorerne bag de to store boligprojekter fremhæver, når de skal forklare, hvorfor der i løbet af de kommende år pumpes store millionbeløb i boligudvikling. Det skriver Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Boligudviklingen sker med kun få meters afstand. Dels i form af projektet Søtorvet og dels i form af højhusbyggeriet Papirtårnet.

- Silkeborg har alt det, som vi kigger efter som ejedomsudviklere. Her er smuk natur, et levende byliv og god infrastruktur. Særligt den nye motorvej betyder meget, da det skaber meget bedre muligheder for pendlere. Desuden har Silkeborg en stor base af mennesker med mulighed for og lyst til at flytte ind i et unikt kvalitetsbyggeri som Papirtårnet, siger Michael Schumann fra Aberdeen Asset Management, som står bag opførelsen af Papirtårnet, der bliver i alt 11.380 kvadratmeter fordelt på 23 etager.

- Et andet afgørende parameter for at investere i en by som Silkeborg er selvfølgelig, at vi har mødt en kommune, der understøtter udviklingen og arbejder positivt for at få tingene til at lykkes i projektet, siger Michael Schumann.

Unik beliggenhed
AP Pension har et endnu større projekt på vej i Silkeborg.

Søtorvet er navnet på en ny blandet bydel bundet sammen af en ny offentlig rekreativ promenade langs Remstrup Å.

Projektet indeholder faciliteter til en dagligvarebutik; cafeer og øvrige butikslejemål, samt cirka 280 boliger fordelt på otte punkthuse i varierende højder.

Det er AP Pension, der står bag projektet, som i alt kommer til at rumme ca. 32.000 kvadratmeter bebyggelse, som er tegnet af C.F. Møller.

- Grundens unikke beliggenhed, hvor byens og naturens værdier og kvaliteter samles, rummer et meget stort og helt særligt potentiale, som vi med lige dele ydmyghed og tårnhøje ambitioner, ønsker at indfri med et unikt projekt der vil biddrage positivt til Silkeborgs udvikling, forklarer direktør Peter Olsson fra AP Ejendomme A/S, der også fremhæver den nye motorvej som afgørende.