Silkeborg-Voel gjorde kort proces i udekampen mod Randers HK, og sejren kom aldrig i fare. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Klar til kvartfinalerne: Her er Voels modstander

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg-Voel ydmygede Randers HK på udebane i grundspillets sidste spillerunde, og nu venter København Håndbold i kvartfinalerne

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel sikrede torsdag aften femtepladsen i grundspillet efter en meget disciplineret indsats på udebane mod Randers HK, der endte med at indkassere et klart nederlag på 24-34 i Randers Arena.

Storsejren kom i hus efter en ensidig første halvleg, hvor kronjyderne sikkert fortrød, at man havde lokket 869 tilskuere til gratis ligahåndbold.

Kampen havde kun kosmetisk betydning, da Voel-holdet allerede var sikret deltagelse i slutspillet, mens de kronjyske værter havde udspillet deres chance for at komme med i det fine selskab.

Silkeborg-Voels modstander i kvartfinalerne bliver København Håndbold. Viborg HK, der sluttede på tredjepladsen i grundspillet, valgte Odense som modstander, og det sender Voel-kvinderne i armene på hovedstadsklubben, der sluttede på fjerdepladsen i grundspillet.

- Jeg havde gerne set, at vi skulle møde Viborg, men sådan blev det ikke. Vi må tage København, men vi skal eddermaneme spille godt for at slå dem. Vi har dog slået dem en enkelt gang i år, og vi må se, om ikke vi kan gøre det igen, lød den umiddelbare reaktion fra cheftræner Jakob Andreasen, der samtidig sendte en lille stikpille til sin kollega i Viborg, Allan Heine, der undlod at vælge Voel-holdet som modstander.

- Han må jo vurdere, at vi er bedre end Odense, siden han hellere vil ligge og køre derned, sagde Jakob Andreasen.

Kun et hold på banen
Efter 10 minutters spil af torsdagens kamp måtte hjemmeholdet tage timeout ved stillingen 3-7. Voel-kvinderne havde stået fint i forsvaret, og i den anden ende havde fløjen Louise Lyksborg været stærkt medvirkende til føringen med tre scoringer.

Opsangen fra Randers-træner Ryan Zinglersen havde dog ikke den store effekt, og seks minutter senere var Voel-føringen vokset til ni mål ved stillingen 4-13, og kampen virkede derfor afgjort.

Værterne lavede et utal af fejl, og når chancen endelig bød sig, lukkede Stephanie Andersen effektivt af i Voel-målet. Den komfortable føring betød, at Jakob Andreasen allerede inden pausen kunne give spilletid til et par af reserverne i skikkelse af Christina Wildbork og Laura Christiansen.

Ved pausen var stillingen 9-20, og der havde ganske enkelt været klasseforskel i de første 30 minutter, hvor Stine Skogrand blev topscorer med fem mål for Silkeborg-Voel.

- Det er vel forskellen på at være motiveret og have en femteplads at spille for, mens de skulle afslutte sæsonen og ikke kunne nå noget. De har også mange skader, og vi havde gode arbejdsbetingelser, sagde Jakob Andreasen.

Spænding var selvsagt en mangelvare i anden halvleg, hvor Voel-holdet stille og roligt kunne køre sejren hjem. Randers fik lov til at pynte en anelse på stillingen og endte med at begrænse nederlaget til 24-34.

Louise Lyksborg blev topscorer med otte mål for gæsterne.