Det første af de tre kunst-foredrag handler om Olaf Rude.

Nye kunstforedrag i Ældre Sagen

SILKEBORG Ældre Sagens anden og sidste kunstforedragsrække i foråret 2017 finder sted over tre torsdage i april. Foredragene vil komme til at handle om danske modernister, og foredragsholder Brit Vittrup vil tage fat på tre kendte af slagsen, nemlig Olaf Rude, Harald Giersing og Vilhelm Lundstrøm.

De tre kunstnere var hver på deres måde tilknyttet en af datidens kunstnerkolonier eller kunstnersammenslutninger, så derfor vil foredragene desuden berøre Bornholmermalerne, Fynboerne samt den mindre kendte sammenslutning De fire.

Det første foredrag den 6. april i Medborgerhuset vil være centreret omkring Olaf Rude, der levede fra 1886-1957. Et ophold i Paris på blot tre måneder fik afgørende betydning for hans kunstneriske udvikling. Igennem den bornholmske maler Oluf Høst blev Olaf Rude introduceret til Bornholm og øens fascinerende natur. Hurtigt var han »solgt«, og han blev en af datidens såkaldte Bornholmermalere, der indbefattede Karl Isakson, Edvard Weie, Niels Lergaard og Oluf Høst.

Tilmelding på Ældre Sagens hjemmeside eller til kontoret.