Genbrugsmarkedet i bygningen på Hagemannsvej og i et telt udenfor bugner med tilbud.

Spejderlopper har ombygningssalg

SILKEBORG Lørdag den 1. april holder Spejderlopper på Hagemannsvej 16 i Silkeborg et stort ombygningssalg af de mange effekter, der er indsamlet.

Inden sommeren skal der laves en ny og større butik, og derfor skal der nu ryddes op og sælges ud af varerne. Der er fyldt op med »lopper« på 70 kvm i et telt og 150 kvm under fast tag.

Spejderne har i den seneste tid haft travlt med at indsamle effekter og få dem kørt til Hagemannsvej. Der er nemlig stort behov for en god indtjening i år, hvor der holdes den store, fælles Spejdernes Lejr 2017 ved Sønderborg.

KFUM-spejderne fra Silkeborg sender flere end 60 spejdere af sted til lejren, hvortil der i alt ventes knap 40.000 spejdere, heraf flere end 4000 udenlandske deltagere. Indtægterne fra loppemarkedet er med til at nedbringe prisen for deltagelse. Desuden bruges en del af indtjeningen til gode faciliteter lokalt for spejderne.

Overskuddet fra genbrugsbutikken er med til at sikre, at det ikke skal være økonomien, der afholder et barn eller en ung at være med på lejren. Alle skal have muligheden for blive spejder eller prøve af, om et aktivt friluftsliv med mening er noget for dem.