- Kunden skal altid føle og vide at de er i trygge hænder hos mig. At jeg fagligt og som et helt almindelig lyttende mennesker, ser dem lige der, hvor de er, siger frisør Fanney Sigurðardóttir, der under navnet Frisør Stationen har åbnet grøn certificeret salon på Silkeborg Station, hvor hun har lejet sig ind på 1. sal.

Frisør på Silkeborg Station

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Fanney Dögg Sigurðardóttir åbner certificeret grøn frisørsalon på Silkeborg Station

SILKEBORG Det har været et knokkelarbejde at få omdannet de tidligere omklædnings- og badefaciliteter for DSB personale på Silkeborg Station til en moderne og velfungerende frisørsalon.

Men nu er lokalerne og frisør Fanney Sigurðardóttir klar til at tage mode kunderne.

- Det har været et kæmpe renoveringsprojekt, siger Fanney, der er født og opvokset på Island, hvor hun også er uddannet.

Vil gøre det anderledes
I Danmark har hun haft ansættelse hos flere lokale frisører og gennem fire år var hun ansat som bestyrer i en frisørsalon.

Erfaringen har hun således med sig, men i sin nye salon, som hun kalder »Frisør Stationen«, vil hun gøre det anderledes end de fleste af sine kollegaer i branchen.

Som den eneste salon i Silkeborg er Frisør Stationen således grøn certificeret gennem »Grøn Salon«, der er en nordisk sammenslutning af miljøvenlige saloner, som er skabt at frisørernes fagforening i Norge.

Sammenslutningen tæller omkring 60 saloner, der alle arbejder uden stoffer, der er udpeget som eksempelvis allergifremkaldende, hormonforstyrrende og kræftfremkaldende. De certificerede saloner bruger heller ikke produkter, der indeholder parabener.