1. maj bliver solrig og varsler varmere vejr sidst på ugen

Det bliver solskin over de danske taler 1. maj, og resten af ugen bliver endnu bedre.

NåR tusindvis af danskere skal ud og vise de røde faner 1. maj, så bliver det under en blå himmel.

- Det bliver en solskinsdag i dag. Det er ikke en decideret varm 1. maj, men det bliver flot, klart vejr med sol. Temperaturen bliver lav på mellem otte og 12 grader i det meste af landet, siger Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Over hele landet bliver det altså en flot majdag. Men man skal huske at tage en vindjakke på.

- Det bliver også godt vejr for de røde faner. De kommer til at blafre fuldt ud. Der bliver heller ikke regn, så vindjakken burde være nok, når man skal stå og høre på taler, siger Frank Nielsen.

Men vejret bliver endnu bedre, når ugen skrider frem.

Der kommer nemlig et kraftigt højtryk ind fra Sydsverige.

- Og det betyder altså, at der kommer varme, sol og også lidt vind ugen ud, siger meteorologen.

- Temperaturen går heldigvis op, men vi har også kørt på lavt blus længe. Vi bevæger os langsomt i den rigtige retning. Fra 12-16 grader tirsdag og onsdag og videre op senere på ugen, oplyser DMI's Frank Nielsen.

Der bliver heller ikke meget nedbør.

- Tirsdag og måske også onsdag er der nogle skyer sydpå, men det skulle gerne holde tørt. Hvis der kommer lidt regn, så bliver det nok omkring Lolland-Falster. Men som udgangspunkt bliver det ikke til noget, siger han.

Fredag kan temperaturen bevæge sig helt op mod de sommerlige grader.

- Vi har jo haft en skrækkelig kold periode, så der er lidt forårsfornemmelser over vejret sidst på ugen. I underkanten af 20 grader kan det måske blive til, slutter meteorologen.

/ritzau/