Prins Joachim åbner udstilling i Silkeborg på lørdag.

Joachim besøger Tollundmanden

Susanne Niskanen 

Prinsen har udlånt et berømt billede af dronningen til en stor udstilling på Museum Silkeborg

SILKEBORG Prins Joachim gæster på lørdag den 6. maj Silkeborg, når han åbner udstillingen »Face« på Museum Silkeborg.

Udstillingen er en del af Face kulturfestivalen i Silkeborg i 2017, hvor temaet er det menneskelige ansigt. Og netop udstillingen på Museum Silkeborg har prins Joachim en særlig aktie i, da han har udlånt et af sine klenodier til udstillingen. Nemlig det berømte maleri af Dronningen, som Thomas Kluge lavede i 1995. Et maleri der er elsket fordi det, selvom det afbilder dronningens ansigt helt nøgent, stadig formår at skildre karakter og en udstråling af noget majestætisk.

Drivkraft og nysgerrighed
Face The Exhibition er et resultat af Face kulturfestivalen i Silkeborg i 2017, hvor man har sat sig for at funde ud af, hvad det er ved det menneskelige ansigt, der er så fascinerende og særligt.

I Face-temaet har Kunstcenter Silkeborg Bad, Silkeborg Bibliotekerne, Museum Jorn, Jysk Musikteater, Aqua Akvarium og Dyrepark og Museum Silkeborg ladet sig inspirere af Tollundmandens fredfyldte ansigt og af det menneskelige ansigt generelt. Fascination, forundring og nysgerrighed har været drivkraften i projektet, og netop disse ting håber Museum Silkeborg at udstillingens publikum får med som udbytte.

Udstillingen åbnes klokken cirka 11.45 af Prins Joachim, som ankommer til museet klokken 11.30.

Udstillingen er i øvrigt støttet af Silkeborg Kommune, Jyske Bank, Kulturhovedstad 2017, Den Nissenske Familiefond og Knud Højgaards Fond.