Det nye madpakkehus har givet anledning til en del debat, fordi det har betydet, at hunde ikke længere er velkomne på Odden. Nu står madpakkehuset klar til at blive indviet.

Nyt madpakkehus er klar til indvielse

Jesper Rosenquist 

Fredag eftermiddag er det nye madpakkehus på Odden klar til at blive indviet

SILKEBORG Det nye madpakkehus på Odden i Silkeborg Langsø er klar til at blive indviet.

Det foregår fredag eftermiddag, hvor alle er inviteret med, oplyser Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Til indvielsen vil skovrider Søren Hald og byrådsmedlemmerne Gitte Willumsen (V) og Johan Brødsgaard (R) siger et par ord. Bagefter griller vi pølser på madpakkehusets to nye, store bålsteder.

Indrettet med storskærm
Det nye madpakkehus er omkring 100 kvm med plads til 30-40 mennesker. Skoleelever, børnehavebørn, familier og andre skovgæster kan se frem til et nyt opholdsrum i det fri med overdækkede spisepladser, så de medbragte madpakker kan nydes i tørvejr.

Madpakkehuset er også indrettet med en storskærm, som kan bruges til undervisning, og der er toiletter og en udendørs vask, så byens institutioner kan bruge faciliteterne i dagtimerne som udeskolerum.

Det er Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune, som står bag initiativet. Huset er første etape af projektet »Naturoplevelser og aktiviteter på Odden«, som har til mål at indbyde til en række aktiviteter med fokus på leg, læring og ophold i naturen tæt på midtbyen og vandet.

Partnerne i projektet er Kornmod Realskole, Th. Langs Skoler og HF, Lokalrådet for Alders-lyst/Søholt og Silkeborg City, Friluftsrådet, Idrætsrådet og VisitSilkeborg.