Robert Skov begik straffespark lige før pausen. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Sørensen tog ansvaret og skylden efter nedtur

Michael Helligsø 

5819 tilskuere så SIF tabe lokalopgøret mod AGF, og nu venter der en skæbnekamp mod AaB på søndag for at undgå nedrykningskampe

FODBOLD Silkeborg IF er for alvor trukket ind i den nervepirrende nedrykningskamp.

Mandag aften tabte SIF’erne 0-2 i lokalbraget mod AGF foran et sæsonrekord stort publikum på 5819, og dermed skal SIF nu sandsynligvis vinde i sidste kamp mod AaB for at redde sig.

Hvis AGF og Viborg spiller uafgjort i sidste runde, kan SIF nøjes med et point i Aalborg.

Efter kampen var manager Peter Sørensen synligt skuffet over resultatet og indsatsen i en kamp, hvor Morten Duncan Rasmussen blev matchvinder med to mål på straffespark.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige og skuffede. Det er klart. Det er en vigtig kamp, vi har tabt.

- Jeg har sagt til spillerne, at jeg synes, at den enkelte gjorde det okay. Men at vi som hold var en tand dårligere end AGF. Selv om de ikke får sådanne scoringer hver gang, havde de andre muligheder.

- Når når vi ikke kan udnytte vores momentum i spillet, som jeg synes, vi havde af og til, så synes jeg ikke, at det er et dybt uretfærdigt resultat. Jeg konstaterer, at de var lidt bedre på flere parametre end os. I og med at der ikke var enkelte spillere, som jeg synes var alt for dårlige, må jeg tage både ansvaret og skylden for, at vi som hold ikke lykkedes bedre, sagde Peter Sørensen.

AGF kom foran i halvlegens sidste minut, da Robert Skov klodset forsøgte at saksesparke bolden væk i feltet. Her ramte han AGF’s Elmar Bjarnasson, og det lignede et korrekt straffespark, som Morten »Duncan« Rasmussen omsatte i mål.

Efter pausen forsøgte SIF at presse på, men i stedet var det Sammy Skytte, der midt i ande halvleg ramte bolden med hånden i feltet, og så kunne »Duncan« score til 0-2.

SIF’s forsvarsspiller Jens Martin Gammelby ragede en advarsel til sig, der sandsynligvis giver ham karantæne til den afgørende kamp i Aalborg mod AaB.