Anouk Kruithof: The Daily Exhaustion (Den Daglige Udmattelse)

Face på Badet: Anouk Kruithof

Kunstcentret Silkeborg Bad viser indtil 8. oktober udstillingen »Ansigt og Identitet – en Face-kunstudstilling« med 15 danske og internationale kunstnere.

I kulturtillægget bringer vi i de kommende uger et kort portræt af kunstnerne.

I dag den hollandske kunstner Anouk Kruithof

FACE Kunstneren Anouk Kruithof har skabt et selvportræt ved at dokumentere sin egen tilstand efter besøg i fitnesscentret i alt 23 gange. Det vil sige hun er svedig og fysisk træt på billederne efter at have presset sig selv til at yde det optimale. Et psykologisk sårbart moment, for der er lige i den situation ikke mere at give af. Hun fremstår dog også både desperat og opstemt. Selvportrættet er alternativt.

For det første er traditionen at gengive sig selv – og det gælder i øvrigt også andre portrætter – på den mest flatterede eller repræsentative måde. Der, hvor man tager sig bedst ud.

For det andet består et portræt normalt af ét billede og ikke som her af en hel serie.

Kruithof arbejder bevidst med serien, da den hun er, ikke kan rummes i et foto. Hun påpeger dermed, at et menneskes tilstand og identitet ikke kan fikseres, men er i konstant foranderlig bevægelse.

Kunstneren er født i Holland 1981, i dag bosat i Mexico City. Trods sin unge alder har hun allerede deltaget på udstillinger på Moma, New York, og Tate Modern, London.