SPOTLIGHT Silkeborg bidrager til West Side Story i Aarhus og Aalborg

MUSICAL Når Leonard Bernsteins og Stephen Sondheims berømte kærlighedshistorie mellem Tony og Maria i New Yorks bandemiljø, musicalen »West Side Story«, næste år bliver opført i både Aarhus og Aalborg, kommer man ikke uden om, at Silkeborg spiller en større hovedrolle i den store musicalsatsning, som er det første samarbejde mellem Aarhus Teater og Aalborg Teater i 10 år.

For de to store landsdelsscener har uden tvivl skelet til Silkeborg, da den store besætning til musicalklassikeren skulle findes.

For det bliver nemlig Musical Silkeborgs kapelmester, Henrik Svenning, som skal dirigere det 12 mand store orkester. Lige som Henrik Svenning også med vanlig sikker hånd dirigerede orkesteret, da »West Side Store« blev opført i Jysk Musikteater i 2012.

Musical Silkeborg havde dengang valgt den unge, upcoming musicalstjerne Isabel Schwartzbach i den ene hovedrolle som Maria. Det gjorde hun rigtig godt, og det er også netop hende, som skal spille Maria i opsætningen i Aarhus og Aalborg til næste år.

Og Silkeborg har endnu et topnavn med i forestillingen. For det er Mathias Flint fra Silkeborg, der får den anden hovedrolle som Tony. Mathias Flint, som er opvokset i Ans, har gået på Silkeborg Gymnasium og har i det hele taget fået hele sin musikalske opdragelse her i byen. Og så er han fortsat fast gæst ved Riverboat Jazz Festival med sit populære band Prima Junior.

Mathias Flint blev sidste år uddannet skuespiller ved Aarhus Teater og fik hurtigt derefter hovedrollen i teaterkoncerten »American Spirit« om Johnny Cash.

KUNSTNERDIALOG Onsdag aften fortæller Carsten Frank om sin aktuelle og anmelderroste udstilling »A kind of human trash«, som kan ses i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk. Det sker ved en kunstnerdialogaften i kunstpavillonen, hvor Carsten Frank tager sin musikalske makker, Kristian Lilholt med. De to silkeborgensere arbejdede for en del år siden sammen om projektet »Land«, hvor Lilholt satte musik til landskabsmalerier og digte af Carsten Frank.

- Og selvfølgelig vil Kristian med udgangspunkt i min lyrik »spille et par malerier« ved kunstnerdialogen på onsdag, fortæller Carsten Frank.