- Det er ikke noget, vi har gået og tænkt over længe, men vi kan godt bruge mere plads, og pludselig var der en mulighed, lyder det fra Mette Christensen (tv) og Merete Thaysen (tv), der flytter Thaysen & Christensen til Tværgade.

Thaysen & Christensen flytter til Tværgade

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Specialbutikken på Søndergade flytter i løbet af sommeren ind i lejemål på Tværgade, der senest har huset Nyt Hjem

SILKEBORG - Det er lidt med blødende hjerte. Nu har vi været her i næsten 10 år. Men vores lager bliver ikke mindre, og vi bliver flere, så vi har simpelthen svært ved at være her.

Ordene kommer fra Merete Thaysen, der sammen med kollegaen og veninden Mette Christensen i 2008 åbnede butikken på Søndergade. Butikken, der bærer deres efternavne.

- Indimellem er der fire på arbejde. Og vi har en webshop. Det er altså ved at være fysisk umuligt at finde plads. Og så må vi også konstatere, at det er en butik, der er svært at stå i kø i, siger Mette Christensen med et smil. De to veninder, der siden åbningen i 2008 har fået endnu en partner med i butikken, har derfor opsagt lejemålet for i stedet at flytte til Tværgade 15A.

Det var ret spontant
Lejemålet her er blevet ledigt, efter at Camilla Rudnicki har flyttet sin forretning Nyt Hjem til Fredriksberggade, men det er ikke, fordi de tre indehavere har haft lange overvejelser om flytningen.

- Nej, griner Meret Thaysen.

- Det var ret spontant. Lidt på samme måde, som da vi besluttede os for at åbne butikken. Det er åbenbart sådan, vi skal gøre tingene, siger hun.

Hun og Mette Christensen bemærker, at man ofte oplever, at mindre butikker og specialbutikker mister deres charme, når de flytter adresse og ind i større lokaler. Den frygt har de dog ikke med Thaysen & Christensen.

Får plads til madpakker
- Da vi åbnede butikken, var Søndergade det helt rigtige sted med mange specialbutikker. Nu er Tværgade blevet gaden, med de mange specialbutikker og cafeer. Så i dag passer den vel i virkeligheden bedre til vores butik end Søndergade, siger Merete Thaysen.

På Tværgade bliver der rådighed over et lejemål på 87 kvm, hvilket er noget mere end de 55 kvm på Søndergade - hvor blot 30 kvadratmeter er butik.

- Vi får dobbelt så meget salgsareal, og varerne får den luft, de fortjener siger Mette Christensen.

- Og måske får personlet plads til at sidde ned. Ja, det kan faktisk være, at der også bliver plads til, at man kan spise sin madpakke, konstaterer Merethe Thaysen.