Galerie Moderne har lørdag fernisering på den udstilling med den tyske kunstner Joseph Beys.

Tysk avantgarde i Galerie Moderne

Udstilling med den verdensberømte tyske kunstner åbner lørdag

KUNST Det er lykkedes for Galerie Moderne Silkeborg at få fingrene i en stor samling af værker af den verdensberømte, tyske kunstner Joseph Beuys, som bliver udstillet i galleriet fra på lørdag. Joseph Beuys regnes for en af de helt store kunstnere inden for den del af den moderne kunst, der især har sat sig som mål at provokere og sætte spørgsmål ved begrebet kunst, og som har udfordret kunstverdenen med sine mange happenings, installationer og kunstobjekter. Han må betegnes som en af foregangsmændene inden for koncept- og happeningkunsten. Han var professor ved kunstakademiet i Düsseldorf i 60´erne og tilknyttet den banebrydende fluxus-bevægelse i samme periode. Joseph Beuys, som døde i 1986, var oprindeligt tegner, og har siden arbejdet som billedhugger, installations- og performancekunstner, kunstteoretiker og underviser. Joseph Beuys deltog under Anden Verdenskrig i felttoget på østfronten og afslutning på krigen blev en slags brutal nulstilling af alle hans erfaringer. Det blev for ham en helt ny start som menneske og som kunstner.