SIF er reddet i Superligaen efter sejren i Aalborg, som Robert Skov (t.h.) sikrede. Foto: René Schütze / Ritzau Foto

Lykkelig Skov efter SIF-redning: Det er sindssygt fedt

Peter A. Sørensen OG MATHIAS HOVE ANDERSEN 

SIF’erne spiller også i Superligaen, når det nye stadion skal indvies, og nu kan holdet jagte europæisk fodbold

FODBOLD Det blev en forrygende søndag for Silkeborg IF. Klubben var pisket til at vinde over AaB i Aalborg for at sikre endnu en sæson i landets bedste række, og missionen lykkedes for SIF’erne, der hentede den første sejr i det nordjyske siden 2009.

0-1 viste måltavlen, da dommer Dennis Mogensen fløjtede for sidste gang, og så begyndte den helt store fest foran de medrejsende fans i udebaneafsnittet.

20-årige Robert Skov, der blev matchvinder med kampens enlige scoring i det 22. minut, var glad og lettet over udsigten til, at det nye Jysk Park får sin ilddåb i Superligaen efter sommerpausen.

- Det er selvfølgelig rigtig dejligt. Jeg har altid været i Silkeborg og ser mig selv som 100 procent Silkeborg-dreng. Det er kæmpestort at være en del af, og det er jeg stolt af. Jeg er også rigtig stolt af at være en del af dette hold. Det er sindssygt fedt, og vi er rigtig glade, sagde Robert Skov umiddelbart efter kampen.

Sejren betød, at SIF overtog førstepladsen i puljen fra AaB, men i skrivende stund vides det ikke, om Randers FC eller OB bliver modstanderen i de kommende kampe, hvor SIF skal jagte europæisk deltagelse.

Modstanderen kendes først mandag aften, og selvom man skulle gå videre fra kampene mod toeren i den modsatte pulje, kræver det stadig en udesejr over et endnu ukendt hold fra mesterskabsslutspillet, hvis SIF’erne skal kvalificere sig til europæisk fodbold i næste sæson.

Den mulighed vil holdet dog jagte.

- Det er sindssygt spændende, og det bliver knald eller fald. Vi glæder os helt vildt til det, og vi går selvfølgelig efter at vinde så meget som muligt, fastslog Robert Skov.

I den sideløbende kamp vandt AGF med 1-0 over Viborg FF. Begge mandskaber skal nu kæmpe for at undgå nedrykning i playoffkampe mod henholdvis Esbjerg og AC Horsens.