New York »The Big Apple« har puls som ingen anden storby i verden. Der er gennem de senere år blevet gjort meget for at gøre byen »pænere«, hvilket i stor grad er lykkedes.

Smukke toner i New York

Anderledes læserrejse til USA med såvel sightseeing som sangoplevelser med Herning Kirkes dygtige drengekor, 12.-20. oktober

At besøge den vestlige verdens centrum er i sig selv en kæmpe oplevelse, men at tillægge rejsen en ekstra dimension ved at opleve Herning Kirkes fantastiske drengekor give koncert i den verdensberømte Carnegie Hall er enestående.

Vi har i samarbejde med rejsebureauet OurWorld lavet en to-delt rejse, hvilket vil sige at man kan vælge både at besøge New York og Washington D.C., men man kan også holde sig til kun New York. Den dygtige og vidende rejseleder er med hele vejen til Washington D.C. og herfra foregår hjemrejsen 23. oktober.

Turen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder, historie og daglige liv. Vi bevæger os rundt med subway, bus, taxi og til fods og oplever byernes puls.

Afgang med KLM fra Billund Lufthavn midt på eftermiddagen, hvor vi i afgangshallen mødes med vores rejseleder. Flyskifte i Amsterdam og ankomst New York klokken 19.20, lokal tid.

Fra lufthavnen kører vi direkte ind til vores hotel, der ligger yderst centralt på Manhattan.

Velkommen til »The Big Apple«
Fredag indleder vi besøget i New York på bedste vis ved at sejle ud til Ellis Island, hvor de mere end 20 millioner håbefulde indvandrere blev registreret fra 1892-1954. Vi ser også Liberty Island og den knejsende frihedsgudinde, der byder os velkommen.

Herefter går vi til Bowling Green og Wall Street og ser lidt af det, som de hollandske indvandrere kaldte for New Amsterdam.

Om aftenen skal vi opleve Herning Kirkes Drengekor i den vidt berømte Carnegie Hall.

Lørdag fortsætter vi i de historiske fodspor på dagens vandring. Vi begynder ved Washington Square og vandrer gennem Greenwich Village til SOHO, Little Italy og Chinatown, hvor vi sammen med en masse historier også kan se, høre, lugte og smage de forskellige bydele og i den grad fornemme, at her har vi med en virkelig verdensby at gøre.

Efter at have passeret New York City Hall og St. Pauls Chapel kommer vi til World Trade Center, hvor de store tårne engang stod. Vi går en tur i 9/11 Memorial Mindepark og mindes den grusomme dag i 2001.

Vidt forskellige kvarterer
Søndag tager vi til Central Park, der emmer af New Yorkerliv. Vi ser stedet, hvor John Lennon blev skudt, skulpturen af H.C. Andersen og meget andet, inden vi ender ved den berømte 5th. Avenue og Silk District, der er New Yorks velhaverkvarter.

Vi tager subwayen op til Harlem, der trods store forandringer alligevel er en noget anderledes bydel.

Retur på hotellet midt på eftermiddagen, så der er mulighed for at gå i teatret eller overvære en musical om aftenen.

Mandag stifter vi bekendtskab med Midtown, den centrale del af Manhattan. Indledningsvist besøger vi Grand Central Station, der hver dag besøges af cirka 750.000 mennesker. Det er her, Claus Meyer har etableret restaurant Agern med nordisk mad som tema. Stationen er meget mere end en togstation - faktisk en hel lille by.

Herfra er der kun kort vej til FN-bygningen, som er vores næste destination.

Fantastiske udsigter
Videre til Empire State Building og Macy´s - et kæmpe indkøbscenter. Mulighed for at stige til tops og se den forunderlige udsigt eller at shoppe lidt.

Videre til Rockerfeller Center, hvor der også bliver tid på egen hånd enten til at tage elevatoren helt op til »Top of the Rocks« og nyde den betagende udsigt eller at se sig omkring i det spændende kvarter. Det er blandt andet her, vi finder »Trump Tower« samt St. Patricks Cathedral.

Ikke langt fra vores hotel ligger Lincoln Center for the Performing Arts. Her, hvor den kendte West Side Story foregik i virkeligheden. gennemførte man i 1960érne et stort byfornyelsesprojekt, som resulterede i dette center, som rummer blandt andet Metropolitan Operaen, New York City Ballet og New York Philharmonic Orchestra.

Der er mulighed for at tilkøbe en 75 minutters rundvisning til 20 dollars, hvor vi kommer bag scenen og ser de forskellige bygninger (skal bestilles hjemmefra).

Vi fortsætter ned til 42. gade, som også kaldes Theater Row, og turen slutter ved hangarskibet Intrepid, som er et »Sea, Air and Space Museum«.

Her kan man se selve hangarskibet, 28 forskellige fly (blandt andet Concorden), en undervandsbåd samt et rumskib.

Onsdag er fri til egne dispositioner. Rejselederen står klar til at hjælpe med råd, vejledning og ideer og der er rigeligt at vælge imellem.

Torsdag er formiddagen fri, og de, som kun deltager i New York-delen, tager flyet retur til Billund om eftermiddagen. De øvrige fortsætter til Washington D.C., hvortil vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Drengekoret skal også synge i Trinity kirken og på Gran Central Station. For dem, som har lyst til at deltage her, finder vi selvfølgelig ud af det.

Magtens centrum
Washington er meget modsat New York. Her er boulevarderne brede og afstandene mellem seværdighederne større.

Vi begynder foran US Capitol og ser bygningen udefra. Så snart vi kender deltagerantallet, vil vi forsøge at få billetter til en guidet rundtur i Capitol og det er bare en utrolig spændende tur.

Herefter fortsætter vi til Union Station og videre til »The White House«. Efter at have kigget lidt på det meget berømte hus udefra og taget nogle billeder går vi til White House Visitor Center, hvor vi får et indblik i livet bag murene i Det Hvide Hus.

Turen slutter ved The National Mall, hvor nogle af verdens allerbedste museer ligger. Der er nok at vælge imellem, blandt andet Air and Space Museum, American History Museum, National History Museum og flere. Der er gratis entré.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

En bevægende dag
Lørdag besøger vi Arlington Cemetery og ser John F. Kennedys grav og vagtafløsningen ved den ukendte soldats grav. Herefter går turen til World War II Memorial, Martin Luther King Memorial, Lincoln Memorial og til sidst Korean and Vietnam Veterans Memorial. Det er en ret bevægende dag med store oplevelser, som de fleste husker resten af livet.

Søndag midt på formiddagen forlader vi vores hotel for at rejse hjemad.

Først aflægger vi dog et besøg i den hyggelige bydel Georgetown, som er meget forskelligt fra det Washington, som vi indtil nu har besøgt. Midt på eftermidagen skal vi være fremme ved lufthavnen, hvor flyet afgår mod Amsterdam klokken 17.50.

Priser
New York-turen koster per person i dobbeltværelse 15.995 kroner. Pris for tredje og fjerde person i samme værelse 5995 kroner.

Tillæg for turen til Washington D.C. er 6895 kroner per person.

Prisen inkluderer:

Informationsmøde i god tid inden afrejsen

Flybilletter, som beskrevet

Flyskatter, lufthavnsafgifter med mere

Dansk rejseleder hele vejen

Overnatninger på centraltbeliggende turistklassehoteller

Transport som beskrevet

Entré til Intripid

Sejltur til Frihedsgudinden og Ellis Island

Rundture og sightseeing

Morgenmad dagligt

Koncertbillet Carnegie Hall

Tilmelding til Læserklubben i Silkeborg på [email protected] eller på telefon 87 22 84 69.