Kold vind fra nord sender foråret to skridt tilbage

Forårsfornemmelserne må vige for nattefrost og bygevejr i den kommende uge. Gode solchancer store bededag.

VEJRET Du har måske allerede vænnet dig til at slikke sol i haven, efter en sommerweekend med høj sol i Silkeborg. Men solglæden varede ikke ret længe.

Der bliver nemlig ikke brug for sandaler og korte ærmer i den kommende uge, hvor temperaturerne får et dyk efter en weekend, hvor der flere steder blev målt op til 18 graders varme.

Det forklarer Trine Pedersen, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Vi har fået en koldfront ind over landet i nat, og det betyder, at vi i dag ligger i nordenvind, så vi nok skal vænne os til temperaturer omkring de ti grader. Så vi er slået lidt tilbage, siger hun.

Mens det vil holde tørt mange steder, vil især den sydøstlige del af landet opleve flere skyer og spredte byger.

Natten til tirsdag kan temperaturerne nærme sig frysepunktet, fortæller Trine Pedersen.

- Inde i landet kan vi få nattefrost, så hvis man har sat sommerblomsterne, så kan det godt være, at det vil være en god idé at dække dem lidt til, fortæller meteorologen.

Det samme vejrbillede fortsætter både tirsdag og onsdag. Her vil solen kun sporadisk få lov at trænge igennem skydækket. Temperaturerne vil holde sig omkring de ti grader.

Når onsdagen er overstået, vil et nyt højtryk fra Baltikum nærme sig landet, hvilket igen vil give lunere temperaturer.

- Fra omkring torsdag vil vinden gå i sydøst, og så sniger vi os nærmere de femten grader, men det bliver desværre ikke særlig stabilt vejr, siger Trine Pedersen.

Tusindvis af kommende konfirmander ser sammen med deres forældre givetvis frem mod store bededag og håber på godt vejr.

Til dem er der både godt og dårligt nyt. Den gode er, at der vil være gode solchancer. Til gengæld skal de ikke regne med, at temperaturen når over de 15 grader.

/ritzau/