Rubio Rubin brændte et straffespark og kom på tavlen, da SIF-reserverne tabte til FC Midtjylland. Foto: Ulla Myrhøj

SIF-reserver snublede i finale mod rivaler

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF havde chancen for at vinde Reserveligaen, men FC Midtjylland løb med det hele i den sidste og afgørende kamp på Mascot Park

FODBOLD Søndag sikrede Silkeborg IF endnu en sæson i landets bedste fodboldrække, og dagen derpå kunne SIF’erne hente den samlede sejr i Reserveligaen ved at besejre rivalerne fra FC Midtjylland på Mascot Park.

Værterne endte dog med at tabe en målrig og chancefyldt kamp med 2-4, og SIF må derfor tage til takke med andenpladsen.

Gæsterne bragte sig i front i det 11. minut ved Mads Vang, og 13 minutter senere blev det 0-2, da Gustav Wikheim var på pletten.

SIF’erne kom dog frem til et par pæne chancer inden pausen, hvor Andreas Albers eksempelvis fik muligheden for at reducere, men skarphed var en mangelvare.

Det samme kunne siges om Rubio Rubin, der ellers fremtvang et straffespark i tillægstiden, men amerikaneren ramte stolpen på forsøget fra ellevemeterpletten og missede efterfølgende riposten, hvorfor SIF’erne var bagud med 0-2 ved pausen.

I begyndelsen af anden halvleg fik SIF’erne flere oplagte muligheder for at reducere, men store chancer til Davit Skhirtladze og Andreas Albers blev atter misbrugt.

I det 66. minut lykkedes det endelig for hjemmeholdet at profitere af spilovertaget og score til 1-2. Rubio Rubin blev spillet fri i højre side af feltet, og denne gang sendte angriberen resolut kuglen ind i den modsatte målhjørne.

SIF’erne fik dog ikke udlignet, og i stedet kunne Gustav Wikheim score på et straffespark i det 72. minut, og tre minutter senere indkasserede værterne endnu et mål, da Wikheim scorede for tredje gang i kampen.

SIF fik pyntet på stillingen i det 81. minut, hvor Jeppe Okkels reducerede til 2-4 med en sand perle. Den talentfulde kantspiller snød sin direkte modstander i feltet med et fikst træk bagom støttebenet, og efterfølgende sparkede han bolden op i krogen med en følt afslutning.

Der blev ikke scoret mere i kampen, og FC Midtjylland kan derfor kalde sig vinder af Reserveligaen.