Sidst der blev kåret en Regatta-pige i Silkeborg var i 2011, hvor vinderen var Natascha Bækgaard Nielsen. Foto: Torben Larsen

Lions på jagt efter Regatta-piger

Christian Kloch Larsen 

Kandidater til Ildfestregatta-pigen 2017 inviteres til audition på torsdag

SILKEBORG Silkeborg skal igen have en Regatta-pige, når der til august er ildfest i byen.

Lions Club i Silkeborg er lige nu på jagt efter søde og fotogene piger, der gerne vil stille op i konkurrencen, hvor præmieren i år er et rejsegavekort til 5000 kroner plus 6000 kroner i lommepenge.

Kandidaterne har frist til at melde sig i morgen onsdag 10. maj og det sker ved at sende foto - både ansigt og hel figur - til Lions Club i Silkeborg.

Torsdag aften bliver pigerne så inviteret til audition på Villa i Hostrupsgade, hvor et dommerpanel vil udpege de fem finalister, der går videre.

Men Lions har været lidt sent ude denne gang, fortæller fra Bjarne Kragelund fra Lions Clubs Regattaudvalg.

- Vi har på forhold fem kandidater, der har meldt sig, og normalt plejer op mod 50 at stille op. Så vi håber meget, at der er mange som melder sig til her i slutspurten, siger han.

Der er en lang tradition for at kåre Ildfestregatta-piger i Silkeborg. Men ved den seneste Regatta for tre år siden, droppede Lions konkurrencen til fordel for en kåring af Silkeborg sødeste kæledyr.

Tidligere er der kåret både Regatta-piger og Regatta-drenge i forbindelse med ildfesten, men denne gang er det kun piger, der kan stille op.

- Vores erfaring har været, at det er lidt svært at lokke drengene ud af busken til den slags, siger Bjarne Kragelund.

De fem kandidater, der går videre efter torsdagens audition, bliver præsenteret i årets Regatta-hæfte, hvor der så er mulighed for stemme på den sødeste af pigerne.