Kent Nielsen spår tætte kampe mellem OB og Silkeborg. /ritzau/Pedersen Mikkel Berg

OB-træner spår tætte playoffkampe mod Silkeborg

Silkeborg IF møder OB i første step på vejen mod Europa League-kvalifikation, og Kent Nielsen forudser tæt opgør

FODBOLD Efter 1-1 ude mod Esbjerg i Alka Superligaen mandag, står det klart, at OB nu skal møde Silkeborg i spillet om pladserne fra syv til ti i ligaen. Det første opgør spilles lørdag i Odense, mens der er returopgør i Silkeborg tirsdag om en uge.

Randers og AaB er de øvrige hold, der slås for syvendepladsen. Den udløser en playoffkamp mod nummer fire om en plads i Europa League-kvalifikationen.

OB-træner Kent Nielsen glæder sig over udsigten til kampe med en europæisk gulerod, men understreger, at vejen til succes bliver hård.

- Alle fire hold, der kæmper om den europæiske playoffkamp, har gode muligheder. Det bliver så tæt, og der er ikke den store forskel på os, siger Nielsen.

Første udfordring er Silkeborg IF, og træneren forudser to helt lige opgør.

- Vi ved, at vi kan straffe dem, når vi er bedst med bolden, men jeg er ikke i tvivl om, at det kommer til at strække sig over to kampe, inden afgørelsen falder. Silkeborg er et rigtig godt hold med god struktur, siger Kent Nielsen.

OB-forsvareren Ryan Johnson Laursen er på linje med Kent Nielsen og glæder sig over, at fynboerne nu kan se frem til at spille om en europæisk billet frem for om at rykke ud af Superligaen.

- Det er en unik mulighed for os, at vi nu kan kigge op ad frem for at spille om nedrykning. Vi stræber os selvfølgelig efter at vinde vores kampe, og vi er svære at slå, når vi spiller bedst.

- Silkeborg har været inde i en god rytme over længere tid, og det er et stærkt hold. Det vil kræve meget af os at slå dem over to kampe, men jeg tror på, at vi kan gøre det, siger højrebacken.

OB møder Silkeborg på lørdag i den første kamp i Odense.

/ritzau/