Foto: Martin Ballund

Politiet i samarbejde med cykelunion om cykeltyverier

Brian Holst 

Efter den seneste tids mange tyverier af dyre mountainbikes og racer-cykler i bl.a. Silkeborg har politiet søgt om råd på Danmarks Cykle Union

SILKEBORG Danmarks Cykle Union (DCU) og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) er gået i dialog med Midt- og Vestjyllands Politi om cykeltyverier.

Den seneste tid har politikredsen - og særligt Silkeborg-området - været plaget af en del tyverier af dyre mountainsbikes og racercykler. Midtjyllands Avis satte i sidste uge fokus på problemet, og nu har politiet fået DCU og DGI til at give nogle råd til, hvordan man undgår, at cyklen bliver stjålet.

Flere af cykeltyverierne er sket efter indbrud i private hjem.

Politiet har blandt andet registreret, at tyvene følger de mange motionsapps og overvåger sociale medier, hvor cykelmotionisterne uploader ruter og billeder. Derfor opfordrer DCU og DGI til, at man er særlig varsom på dette område. Det bakkes op af GF Forsikring i Silkeborg, hvor man har lagt mærke til, at der er sket mange tyverier af dyre cykler.

- Mange har ikke styr på deres privatindtillinger online, og det gør det muligt for tyvene at researche i billeder, opslag og træningsrutiner for at bestemme, hvor de specielle cykler findes. Derefter kræver det ikke meget af den erfarne cykeltyv at slå til, når ejeren ikke er hjemme, siger Alice Lundager, der er afdelingsdirektør hos GF Forsikring i Silkeborg.

Ifølge politiet, DCU og DGI er det også vigtigt, at man anbringer cyklen inde i huset frem for i et udhus eller en garage. Det er også en god idé at mærke cyklen med eksempelvis DNA-lak, som er en personlig lak, der betyder, at politiet med UV-lys kan finde ud af, om cyklen er stjålet og finde frem til dens ejermand.