Bob Mintzer spiller næste torsdag i Kedelhuset sammen med Nordkraft Big Band.

Stjernesax til Silkeborg

Christian Kloch Larsen 

Kedelhuset præsenterer amerikanske Bob Mintzer i selskab med Nordkraft Big Band

MUSIK Det er lykkedes for Kedelhuset at invitere et stort jazznavn til Silkeborg næste torsdag 18. maj, hvor spillestedet lægger scene til en koncert med den amerikanske saxofonist Bob Mintzer i selskab med Nordkraft Big Band.

Bob Mintzer er et af fusionsjazzens helt store navne, og koncerten i Kedelhuset er den ene af kun to koncerter i Danmark.

Her vil Bob Mintzer være både solist og dirigent for Nordkraft Big Band.

I 1970’erne spillede Mintzer med Buddy Rich’s Bigband, hvor han også skrev og arrangerede numre for bandet.

I 1980’erne spillede han i Jaco Pastorius’ bigband Word of Mouth, samt Pastorius’ kvintet med trommeslageren Peter Erskine og trompetisten Randy Brecker. Han er samtidig en fast del af fusionsgruppen Yellowjackets.

Nordkraft Big Band er Aalborg og Nordjyllands professionelle, rytmiske ensemble. Bigbandet blev dannet i 2010 for at sætte fokus på den rytmiske musik i Nordjylland, og visionen er at være den rytmiske pendant til Aalborg Symfoniorkester.

Nordkraft Big Band har arbejdet med flere store danske artister som blandt andre Szhirley, Sinne Eeg, Mike Andersen, Nikolaj Bentzon samt amerikanske Roger Neumann og guitaristen Robben Ford.

Er man til stjernejazz i verdensklasse, er her en helt unik mulighed for at komme i selskab med en de helt store saxofonister i Kedelhuset.

Og læg så også lige mærke til programmet for Kedelhuset fredag aften, hvor det er lykkedes for B’Sharp at få en af blues-musikken legender til Silkeborg, når Lurrie Bell kommer hertil.

Det siger i virkeligheden ret meget om niveauet her i byen, hvor både bluesen og jazzen har sine rødder dybt nede i den midtjyske muld. Der er mange gode oplevelser at se frem til i de kommende dage.

Det kan være svært at vælge, men det ligger jo i kortene, at vi skal fremhæve én frem for alle de andre. Så her fra kulturredaktionen er ugens anbefaling koncerten med Bob Minzter og Nordkraft Big Band i Kedelhuset næste torsdag.