Jeanette Gammelgaard har etableret klinik på Vestergade, hvor hun har fokus på zoneterapi til babyer. Det er en behandling, der ifølge Jeanette Gammelgaard blandt andet kan hjælpe børn med kolik, stress og spændinger i kroppen. Foto: Martin Ballund

Zoneterapi for de mindste på Vestergade

Camilla Abildgaard Skovmose 

32-årige Jeanette Gammelgaard har åbnet en ny klinik i Silkeborg, hvor hun udfører zoneterapi på babyer

SILKEBORG At gøre små babymaver glade er Jeanette Gammelgaards spidskompetence.

I sin nye zoneterapiklinik på Vestergade i Silkeborg tager hun imod børn og babyer og behandler dem med blide tryk under fødderne.

- Jeg har åbnet klinikken, fordi jeg tror på, at mange symptomer kan behandles uden medicin, siger Jeanette Gammelgaard.

Hun synes, at der i Silkeborg har manglet et tilbud, der har særligt fokus på børn og babyer.

Arbejde i Ghana
Oprindeligt er den 32-årige kvinde uddannet social- og sundhedsassistent.

Hun har været ansat hos Silkeborg Kommune, men hun har også boet og arbejdet i Ghana. Her var hun udstationeret af en social- og sundhedsskole som praktikvejleder og projektkoordinator i en lille ghanesisk landsby.

Her mødte hun sin mand, som hun fik to børn med og siden blev skilt fra.

- Da jeg kom hjem, havde jeg lyst til at prøve noget nyt. Jeg har altid været fascineret af zoneterapi, så jeg besluttede mig for at springe ud i det, siger den nyuddannede zoneterapeut.

Jeanette Gammelgaard var ikke i tvivl om, at hun ville have med børn og babyer at gøre.

- Alt for mange børn får alt meget medicin mod forstoppelse, fordi man sagtens kan komme problemet til livs på en naturlig måde, siger Jeanette Gammelgaard, der også behandler babyer med kolik, stress og spændinger i kroppen.

Voksne kan også modtage zoneterapi i klinkken.

Workshops for mødre
Udover behandlinger tilbyder Jeanette Gammelgaard også workshop om zoneterapi for mødregrupper.

- Det er enormt vigtigt for mig at videregive min viden til forældre, for i mange tilfælde kan de selv hjælpe deres børn, siger hun.