Henrik Qvortrup satte i tv-udsendelsen »Børnelokkerne« fokus på pædofile, der opsøger deres ofre via internettet. Nu er en 42-årig mand fra Silkeborg-egnen blevet dømt for at have forsøgt at lokke en 13-årig, fiktiv pige til sex. Foto: Kenneth Meyer Kenneth /Ritzau Foto

Børnelokker fra Silkeborg-egnen dømt efter tv-udsendelse med Qvortrup

En 42-årig, pædofil mand fra Silkeborg-egnen er blevet dømt for at have forsøgt at lokke en 13-årig, fiktiv pige til sex

SILKEBORG »Hva’ så smukke? Skal vi glemme alderen og få prøvet lidt?«

Det er et citat i den milde ende af skalaen af, hvad en 42-årig mand fra Silkeborg-egnen skrev via internettet til chat-profilen »linemuzzen«.

»Linemuzzen« viste sig at være en chat-profil, som var oprettet af Henrik Qvortrup og hans redaktion i TV3-programmet »Børnelokkerne«.

Nu er den 42-årige mand dømt for at have forsøgt at lokke den 13-årige, fiktive pige til sex. Det skete i september 2015. Han havde blandt andet aftalt at mødes med pigen i en by ved Silkeborg, men blev i stedet overrumplet af Henrik Qvortrup og hans tv-hold, der forsøgte at konfrontere ham med, at han forsøgte at lokke et barn til sex.

Efter tv-programmet tog politiet sagen op og sigtede den 42-årige mand for blufærdighedskrænkelse. Desuden blev der fundet børnepornografisk materiale på en tablet i mandens hus. En videosekvens viser en voksen mand, der har samleje med en pige på omkring 10 år.

Flyttet fra byen
Den 42-årige mand er blevet idømt 30 dages betinget fængsel, og han skal - hvis Kriminalforsorgen finder det nødvendigt - gå i psykiatrisk behandling.

Manden forklarede i retten, at sagen har haft store personlige konsekvenser for ham. Han mistede kontakten til sine børn og venner og var nødt til at flytte fra byen. Han leder efter et fleksjob, og sammen med en mentor er han ved at gøre sig jobklar.

Desuden er han i psykiatrisk behandling og får medicin for at være maniodepressiv, forklarede han.

Midtjyllands Avis satte efter tv-udsendelsen fokus på sagen.

Mandens navn blev blandt andet nævnt i en lukket Facebook-gruppe her på egnen, ligesom flere i lokalområdet kunne genkende manden i tv-udsendelsen.

Det fik TV3-redaktør Jesper Kynde til at erkende, at det er uheldigt, at manden kunne genkendes.

- I programmerne lægger vi op til, at det er sager, der skal forfølges af politiet og domstolene - ingen andre. Det er på ingen måde meningen, at disse mennesker skal udsættes for selvtægt eller lignende, konstaterede Jesper Kynde.