Silkeborg-bandet Choise Dealing Dima spiller ved gadefestivalen »Rambla get down« på Bindslevs Plads på lørdag. Foto: Martin Ballund

Gadefest på Bindslevs Plads

Koncerter, yoga, workshop og skaterrampe på Ramblaen på lørdag

UNGEFESTIVAL »Rambla get down« er navnet på Silkeborgs nye gadefest, som lørdag finder sted på Bindslevs Plads.

Med lokale musiknavne som Facaden, Northfield og Choice Dealing Dima på programmet, håber arrangørerne at den første ungdomsgadefest vil blive det næste store kulturevent for unge i Silkeborg og at Ramblaen, som Bindslevs Plads til lejligheden vil blive omdøbt, vil emme af gadefestivalsstemning.

Ud over livemusik vil der være chill-out område, øltelt, mad, yoga, brætspil og skaterrampe, og så er der mulighed for at deltage i en kunstnerisk workshop med udformning af et stort fællesmaleri og design af muleposer.

Bag arrangementet står Kulturskaberne, der er en gruppe unge fra Silkeborg, som i løbet af foråret har gennemgået et uddannelsesforløb i at arrangere kulturskabende events.

Uddannelsesforløbet er et tilbud Silkeborg Kommune har givet de unge i et forsøg på at gøre ungekulturen i Silkeborg endnu mere mangfoldig.

Kulturskabernes fælles visioner er at skabe gode kulturelle arrangementer for unge i Silkeborg og Rambla get down er deres første bud på et af de forhåbentlig mange kommende events.

- Vi håber, at solen vil skinne over Bindslevs Plads og at de unge i Silkeborg og omegn møder talstærkt op, så ramblaen kan blive omdannet til den fedeste gadefest, lyder det fra Kulturskaberne.