»Rigtige mænd« får mulighed for at vise deres styrke og samarbejdsevner ved løbet 24 maj.

Rigtige Mænd-løb i Silkeborg med damejagt, bukke og kraftkarle

Bent Nørgaard 

Der løbes 24. maj i Silkeborg og 57 andre byer landet over

SILKEBORG Naturligvis er Silkeborg også med, når der onsdag den 24. maj om aftenen landet over er Rigtige Mænd Løbet - et løb med udgangspunkt i DR TV’s Rigtige Mænd-programmer.

Det er et holdløb - kun for mænd, og i Silkeborg er det tilrettelagt som et stjerneløb med Østre Søbad som centralt midtpunkt. Der er syv teamopgaver og i alt 12 km rute, der skal tilbagelægges i løb og på cykel. Holdene, der består af fire eller fem mænd, har to og en halv time til at løse så mange opgaver, som holdets ambitionsniveau og evner rækker til.

Løbene har landet over ensartede opbygning hvad angår rutelængde og opgaver, og opgaverne har fælles navne som Damejagt, Kraftkarl, Bukken, Stripperen og Hullet. Hermed er det muligt for deltagerne at sammenligne holdets egen præstation over for konkurrenter på den anden side af kommunegrænsen eller et andet af de i alt 58 steder i landet, hvor løbet afvikles.

Ved løbet får mændene testet deres styrke, balance og ikke mindst deres samarbejdsevner.

I Silkeborg er det kommunen og Firmaidræt Silkeborg, der står bag Rigtige Mænd Løbet, og leder af Idræt om Dagen i Silkeborg, Kaspar Ginnerup Knudsen, opfordrer mændene til at komme ud af busken og op ad sofaerne.

- Det er ved at være sidste chance nu, så vi håber meget på at der er nogle »Rigtige Mænd« her i Silkeborg, som vil udfordre hinanden og få en god oplevelse sammen, om det så er holdkammerater, kollegaer eller venner og bekendte, siger Kaspar Ginnerup Knudsen.

Der er åbent for tilmelding til Rigtige Mænd Løbet frem til midnat den 21. maj via sportstimings hjemmeside.