Emil Scheel blev noteret for en assists i Odense. Foto: Martin Ballund

SIF’s europæiske drøm led et knæk

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF tabte den første playoffkamp i Odense, og OB er nu klar favorit til at gå videre

FODBOLD SIF tog lørdag eftermiddag hul på årets Europa Playoff med en udekamp på Ewii Park i Odense, hvor OB vandt med 3-1, og SIF’erne er dermed under pres inden returkampen på tirsdag. Her skal Peter Sørensens tropper som minimum score to gange, hvis det ikke skal ende med at blive den sidste hjemmekamp på Mascot Park.

Første halvleg på Fyn var en ganske lige affære med flere chancer i begge ender. Det var dog hjemmeholdet, der tog føringen i det 18. minut, hvor Mikkel Desler splittede SIF-forsvaret med en giftig dybdebold til Rasmus Jönsson. Den svenske angriber tog et træk forbi fremadstormende Thomas Nørgaard og lagde efterfølgede bolden ind i det tomme mål.

Scoringen slog dog ikke SIF’erne ud, og i det 35. minut bragte Nicklas Helenius balance i regnskabet med en smuk fuldtræffer. Forarbejdet stod Emil Scheel for. Kantspilleren vandt en hovedstødsduel i OB-feltet, og Nicklas Helenius var først på nedfaldsbolden, der blev trykket op i krogen med ydersiden. En flot kasse af angriberen, som kunne fejre målet på sin kommende hjemmebane foran de medrejsende SIF-fans.

I anden halvleg fik Robert Skov en fin mulighed for at give gæsterne føringen, men kantspillerens afslutning gik lige forbi den ene stolpe, og i stedet slog OB til to gange.

Først ved indskiftede Mathias Greve, som blev spillet helt fri i SIF-feltet i det 68. minut, hvor fynboernes Jacob Barrett Laursen stod for oplægget med en god tværpasning.

I det 75. minut faldt afgørelsen, da Rasmus Festersen blev spillet helt fri i dybden. Angriberen skød i første omgang lige på Thomas Nørgaard, men spydspidsen var heldig med at få fat i returbolden, som han sendte over i det modsatte målhjørne til 3-1.

I slutfasen kom SIF frem til sporadiske chancer - blandt andet et hovedstødsforsøg af Nicklas Helenius, men det lykkedes ikke at få reduceret yderligere, og OB må nu betegnes som klar favorit til at gå videre inden returkampen i Silkeborg.