Hele holdet skal gennemføre orienteringsløb og desuden cykle sig gennem forskellige ruter, her fordyber et af holdene ved et af de tidligere løb sig i en af opgaverne undervejs.

Firmaidrætten holder skattejagt i skoven for unge og voksne

Bent Nørgaard 

Jagten foregår på mountainbike og til fods

MOTION En skattejagt i skoven. Sådan beskriver Silkeborg Firmaidræt kort FMM Adventure Race, der afholdes lørdag den 20. maj med start og mål på Østre Søbad. De tre bogstaver står for Firma Multi Motion, men løbet er åbent for alle, ikke kun for medlemmer af firmaidrætten.

Løbet foregår primært på mountainbike og til fods i skovene omkring Silkeborg. Men man kan også risikere at skulle løse opgaver ved/i Gudenåen. Ruter og opgaver er hemmelige, indtil løbet er i gang, dog kan det røbes, at der traditionen tro skal skydes, og at bunkerne på Silkeborg Bad også skal besøges.

Det er syvende gang, der afholdes FMM Adventurerace, men også denne gang er der nye opgaver og nye ruter.

FMM er et løb for hold på tre personer, hvor teamwork er altafgørende. Det er et stjerneløb med to distancer, 30 eller 50 kilometer.

- FMM handler om holdånd - og det er vigtigt, at vi laver udfordringer for både krop og hoved, som er sjovt både for den enkelte deltager og for holdet i fællesskab. Holdånden så jeg f.eks. i løbet sidste år, hvor et af vores hold fra fodboldturneringen stillede op på 30 kilometer ruten. Det var vist ikke altid vand, der var i drikkeflaskerne. Men »fodbold-drengene« gennemførte løbet og havde en festlig tur, fortæller løbsarrangør og næstformand i Firmaidræt Silkeborg, Carsten Nielsen.

Han understreger samtidig, at selvom det lyder hårdt, så kan man godt være med, selvom man aldrig har cyklet og løbet langt.

Ud over orienteringsløbene og cyklingen, vil deltagerne i FMM undervejs møde en række sjove prøvelser og opgaver, der skal løses.