BSV’s Michael V. Knudsen og Alborgs René Antonsen. Ritzau Foto

BSV bukkede under i Aalborg

Peter A. Sørensen 

De danske mestre må skuffende nøjes med at spille om bronze

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg kommer ikke til at forsvare sin DM-titel. I den tredje og afgørende DM-semifinale tabte BSV’erne klart med 31-23 til Aalborg Håndbold, der nu er klar til DM-finalen mod Skjern.

Det skyldtes ikke mindst en storspillende Sander Sagosen hos hjemmeholdet.

- Selvfølgelig er vi skuffede, men jeg må tage hatten af for Sagosen. Han har spillet tre forrygende semifinaler, og i dag var han faktisk endnu bedre end i de to andre. Han var helt ustyrlig, og vi forsøgte ellers alt for at stoppe ham og mandsopdækkede ham egentlig, men intet hjalp, lød det fra BSV-træner Peter Bredsdorff.

BSV’erne kom haltende i gang i Aalborg. Gæsterne virkede tunge og havde problemer med Aalborg-forsvaret, og det betød føringer til hjemmeholdet på 6-3 og 9-6.

BSV kom imidlertid bedre med og ved 9-9 efter 27 minutter var det igen helt lige, hvilket gæsterne bedst kunne være tilfredse med. Men et par sløsede minutter betød, at Aalborg kom foran med 11-9 ved pausen.

I anden halvleg fortsatte opgøret i samme spor. BSV’erne halede ind, men hjemmeholdet trak fra - ikke mindst på grund af Sander Sagosen, der var i særklasse. Allerede 16 minutter inde i anden halvleg havde den norske landsholdsspiller scoret otte gange, og BSV’erne havde ikke noget modtræk.

I den anden ende var Nikolaj Øris en en-mands-hær og med målet til 22-20 fire minutter senere nåede han også op på otte scoringer.

Men Sagosen var ustyrlig og kort efter var hjemmeholdets føring øget til 25-20 med godt otte minutter igen, og det var reelt afgørelsen. For BSV’erne havde ikke noget modsvar.

- Der er flere ting, der ikke lykkes for os. Vi lykkes ikke med vores forsvarsspil i samme grad som i Silkeborg, og en endnu større udfordring var, at vi ikke på samme måde i første halvleg lykkedes med vores angrebsspil som i de foregående kampe, mente Bredsdorff.

BSV’erne skal nu spille om bronzemedaljerne. Det er onsdag den 24. maj i Silkeborg, og returkampen er Hede Rytmer-lørdagen den 27. maj i Ribe eller Esbjerg.

- Selvfølgelig kan vi sætte os op til de kampe. Vi har opbygget en fantastisk vinderkultur, og det var den fjerde danske finale, som vi spillede for. Selvfølgelig skal vi have medaljer for tredje år i træk, fastslog BSV-træneren.