Kemel Kiran, der i 16 år har stået bag disken i Egeparken Pizza Grill Rib House, overlader tøjlerne til sin søn Adem Kiran, der i begyndelsen af juni begynder at renovere pizzeriaet.

Far giver pizzaspaden videre til søn

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Efter 16 år med pizzaer i Egeparken, overdrager Kemel Kiran ansvaret til sin 18-årige søn Adem Kiran

EGEPARKEN Efter 26 års beskæftigelse med pizza, heraf de seneste 16 som indehaver af Egeparken Pizza Grill Rib House, er 51-årige Kemel Kiran begyndt at overveje en tilværelsen, der ikke nødvendigvis handler om pizza og kebab. Første skridt i den retning er et ejerskifte i pizzeriaet, der fremover bliver lagt i hænderne på hans søn Adem.

- Det har været 26 gode år med pizzaer, men jeg er ved at synes, at jeg efterhånden har bagt for mange pizzaer, griner Kemel Kiran, der som tyrkisk kurder kom til Danmark i 1989.

Gennem alle årene har han haft sine fire sønner omkring sig, og det er nu den næstyngste, der overtager ansvaret for pizzaerne.

Han går i øjeblikket på Teknisk Skole, hvor han forbereder sig på at søge optagelse på grundforløbet, hvorefter han har planer om at specialisere sig indenfor »catering«.

- Min far er her jo stadig, og jeg kan jo altid spørge ham, hvis der er noget, jeg er i tvivl om, siger Adem Kiran.

I forbindelse med ejerskiftet lukker pizzeriaet omkring 5. juni. Herefter vil der i de følgende uger blive vendt op og ned på lokalet, hvor der blandt andet bliver installeret en speciel italiensk stenovn.