Billedet her er fra dengang Lindy Lillelund var udsendt som sygeplejerske til Lokichokio i Vestkenya. Privatfoto

International hæder til Silkeborg-sygeplejerske

AF JESPER ROSENQUIST 

Internationalt Røde Kors hædrer sygeplejerske Lindy Lillelund fra Regionshospitalet Silkeborg for sit arbejde i konfliktområder

SILKEBORG/KRAGELUND I 1912 indstiftede Internationale Røde Kors »Florence Nightingalemedaljen,« der bliver tildelt sygeplejersker, der har udvist exceptionelt mod og opofrelse i konflikt- og katastrofeområder og for pionerarbejde inden for offentlig sundhed.

Siden er æren tilfaldet 38 danskere, og den 39. dansker i rækken bliver Lindy Lillelund, der arbejder som anæstesisygeplejerske på Regionshospitalet Silkeborg.

- Det er jo den fornemmeste pris, man kan få som sygeplejerske både nationalt og internationalt, så det er en utrolig stor ting for mig at få den anerkendelse. Jeg er stolt og beæret over at modtage prisen, men det er også en smule overvældende, siger Lindy Lillelund til Midtjyllands Avis.

Udsendt otte gange
Han har været udsendt otte gange som anæstesisygeplejerske til lande som Afghanistan, Kenya, Sudan og Somalia, der har været hærget af militære konflikter og borgerkrige.

Han får på fredag overrakt »Florence Nightingalemedaljen« ved en ceremoni hos Dansk Røde Korsj, hvor Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, og Dansk Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl holder tale.

Læs hele historien om Lindy Lillelund i Midtjyllands Avis torsdag og på mja.dk.