Der er på landsplan indsamlet 32,7 millioner kroner fra Pink Cup-turneringen siden første gang i 2003. I 2016 blev der samlet 3.285.000 kroner ind på landsplan.

Ny bil i Resenbro ved hole-in-one

Jakob Munk Schmidt 

Fredag er der velgørenhedsgolf til fordel for brystkræftsagen

RESENBRO I 2016 lykkedes det kvinderne i Silkeborg Ry Golfklub at indsamle cirka 68.000 kroner til kræftforskning, forebyggelse og patientstøtte.

På fredag foregår så 2017-udgaven af velgørenhedsturneringen Pink Cup, og de lokale golf-kvinder er naturligvis med igen sammen med over 100 klubber rundt i Danmark.

Ved Pink Cup indsamles penge til fordel for brystkræftramte.

- Brystkræftsagen ligger os meget på sinde, så Pink Cup er noget, vi hellere end gerne støtter op om. Vi er otte frivillige golfiner fra Silkeborg, som arrangerer turneringen og samler penge ind. Blandt andet ved amerikansk lotteri, auktion, baneservice, herreturnering, puttekonkurrence for damerne, salg af accessoires fra Kræftens Bekæmpelse og meget mere, lyder det fra de lokale initiativtagere.

Anja Bøgelund fra Silkeborg Ry Golfklub fortæller, at turneringen giver en utrolig fællesskabsfølelse. Stemningen er festlig og pink, men også rørende på selve dagen.

- I vores klub har mange af os kendskab til flere, som har haft brystkræft tæt inde på livet. Vi er derfor glade for at kunne kombinere motion og en fantastisk sportsgren med at samle ind til brystkræftsagen. Vi håber på stor tilslutning, siger Anja Bøgelund.

Traditionen tro er der flotte præmier på spil i Pink Cup fra 76 lokale sponsorer.

Willis giver 25.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse for hvert hole-in-one.

Desuden sponsorerer Globus Biler en helt ny Mitsubishi Space Star til spilleren, der laver hole-in-one på hul »2 Øst«.

Turneringen afsluttes senere på året med en landsfinale.

- 40 af de deltagende klubber har mulighed for at kvalificere sig til landsfinalen 22. september i Trehøje Golfklub. Pink Cups ambassadørteam, der består af Anne Laxholm og de professionelle golfspillere Daisy Nielsen, Emily Pedersen og Malene Jørgensen, er repræsenteret ved landsfinalen, hvor de udfordrer deltagerne på banen, fortæller Charlotte Jespersen, Pink Cup-ansvarlig i Kræftens Bekæmpelse.