På søndag inviterer Fårvang til international fest på Samlingsstedet, når pengene fra Årets Lokalområde-prisen skal bruges. foto: Bjarne Gregersen.

Årets Lokalområde giver frokost

Marianne Brink 

En stor del af de penge, Fårvang vandt ved kåringen som Årets Lokalområde, skal bruges på en stor frokost og en international fest på søndag

FåRVANG 230 billetter er allerede revet væk, så havde man sat næsen op efter en gratis frokost på søndag, så er chancen forpasset. Til gengæld kan man sagtens være med i den resterende del af arrangementet, forsikrer sognepræst Gerda Jessen, der er med til at arrangere den internationale fest, som byen holder for alle indbyggerne.

- Vi bor jo det dejligste sted, og det fik vi også bevis på, da vi som de første blev kåret som Årets Lokalområde sidste år, siger hun.

I motivationen for at opnå prisen havde Fårvang pointeret den evne, der findes blandt indbyggerne, til at løfte i flok. Hvordan foreninger på kryds og tværs træder til, som det sker ved søndagens fest, hvor byens teltforening gratis udlåner teltet, som festen skal holdes i.

Gerda Jessen fortæller, at Fårvang har 2300 indbyggere, og de nyeste tal viser, at 20 procent af dem har anden etnisk baggrund.

- Vi er så glade for vores nye naboer, og vi vil gerne få dem til at føle sig velkomne. Derfor denne fest, siger hun.

Langt de fleste af tilflytterne arbejder på Tvilum eller hos lokale landmænd. Der er stor forskel på, hvor langt de danske gloser rækker hos specielt de voksne, og derfor er festen for både store og små.

- De fleste børn klarer sig godt i skolen, men vi vil også gerne have de voksne med. Det er ikke sådan, at det bliver en hvervekampagne for foreningslivet, men det virker bare godt, at vi møder hinanden ansigt til ansigt, siger Gerda Jessen.

Prisen, som byen modtog, var på 40.000 kroner, og langt de fleste penge går til en stor frokost i teltet på Samlingsstedet. Derefter er der olympiade og gamle danske lege for alle, der vil være med. Derudover opfordres deltagerne til at bage en kage, der er karakteristisk for det sted, de kommer fra.