Ribes gamle hyggelige bykerne rummer mange spændende historier og bygninger. Vi ser dem i selskab med den lokale guide.

På tur til Rømø og Ribe

Heldagstur til det sydlige Danmark tirsdag 27. juni. Rundtur på søfartsøen Rømø samt sightseeing i Danmarks ældste by

Tag med Læserklubben og Skave Turistfart på en skøn dag, hvor vi kommer rundt på Rømø, hvor der er sand, vand og masser af oplevelser i en fantastisk natur i Nationalpark Vadehavet. Vi besøger også Ribe, Danmarks ældste by med en lang og dramatisk historie.

Afgang fra Silkeborg, Ikast og Herning tidligt tirsdag morgen 27. juni. Med et »morgenkaffe- og rundstykkestop« undervejs kører vi ned langs vestkysten til Rømø, som er forbundet med fastlandet via en ni kilometer lang dæmning. Før i tiden måtte man sejle og naturligvis levede øboerne, »rømserne«, først og fremmest af søfart.

Mange af dem tog hyre på hvalfangerskibe og da de var dygtige søfolk, blev de tit forfremmet til kaptajner på skibene - eller kommandører, som man sagde dengang. De tjente mange penge og kunne bygge fornemme gårde, som for eksempel Kommandørgården. De blev begravet på kirkegården, hvor man har bevaret deres særprægede gravsten, de såkaldte kommandørsten.

Vi kommer omkring både land og by i selskab med lokalguiden og slutter Rømøbesøget i Lakolk, hvor pariserbøffen venter os på Café Fru Dax.

Ribes spændende historie
Herefter kører vi mod Ribe, hvor vi i selskab med en ny lokalguide tager en tur til fods i den gamle smukke by. Vi hører de gode historier om konger og dronninger, kirker, klostre, ildebrande og stormfloder.

Byens pompøse vartegn, domkirken, skal vi også besøge. Efter talrige om- og tilbygninger fremtræder den som Danmarks eneste femskibede kirke - præget af skiftende stilarter og med mange interessante detaljer.

Så går turen nordpå igen, og vi holder ind ved Guldager Kro, hvor aftensmaden nydes i stille og rolige omgivelser på den romantiske kro.

Hjemkomsten sker mellem klokken 21 og 22.

Prisen for denne dagstur er for avisens abonnenter 845 kroner.

Prisen inkluderer buskørsel, turleder, lokalguider, morgenkaffe med rundstykker, frokost i Lakolk, aftensmad på Guldager Kro samt program.