Han har været ansat hos Midtjysk Cykellager, Fri Cykler, Bikeworld og Schaufuss Cykler og har 20 års erfaring med cykelreperation. Nu har Anders Lillbäck etableret sig som selvstændig under navnet »Andens Cykel Fix«.

Erfaren cykelsmed får eget værksted

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Efter knap 20 år i branchen, har Anders Lillbäck etableret cykelværksted på Christians 8.s Vej

SILKEBORG - Egentlig har jeg jo bare lyst til at gå og skrue i cyklerne, men der er godt nok meget at forholde sig til, når man bliver selvstændig.

Konstateringen kommer fra 36-årige Anders Lillbäck, der under navnet »Andens Cykel Fix« har etableret sig som selvstændig cykelsmed på Christians 8.s Vej, hvor han har lejet sig ind hos Silkeborg MTB Center, der blandt andet udlejer mountainbikes til kunder, der gerne vil prøve kræfter med naturen i og omkring Silkeborg.

Anders Lillbäck understreger dog, at han - der selv ynder at køre MTB - henvender sig til alle cyklister og udfører alle former for cykeleftersyn. Eller cykelfix, skulle man måske sige.

- Men så er der lige det med alle papirerne. Og ting man skal notere. Og så skal der bestilles varer hjem. Det er lige før, at det med skrue i cykler, er det mindste, konstaterer han, der glæder sig over god opbakning her i begyndelsen.

Og som om det ikke skulle være nok med forretningen på Christians 8.s vej, så har han lige en lille sidegesjæft i privaten hjemme på Silkeborgvej i Them, hvor han også har værksted.

- Det er sådan et lille aftenarbejde, hvor jeg har åbent en aften om ugen. Det er i hvert fald mit udgangspunk, siger Anders Lillbäck.