Michael Knudsen og BSV er én sejr fra bronzemedaljerne. Foto: Jakob Stigsen Andersen

BSV snupper første bronzestik efter stort drama

Michael Helligsø 

Sebastian Skube så rødt, da Bjerringbro-Silkeborg vandt 30-29 over Ribe-Esbjerg

HåNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg kan på lørdag sikre sig DM-bronzemedaljerne.

Det står fast, efter at de forsvarende mestre på hjemmebane vandt den første bronzekamp med 30-29 over Ribe-Esbjerg.

Det blev en højdramatisk affære foran 1812 tilskuere i Jysk Arena, der i den grad fik drama for pengene.

Sejren blev først sikret med to sekunder igen, da Sebastian Frandsen reddede Lukas Karlssons forsøg, og dermed kan BSV nu med uafgjort eller en sejr på lørdag sikre tredjepladsen.

- Det er kamp 60 og lad os dag blive i sporet og vinde de kampe. Det vil vi gå efter på lørdag. Nu er det Esbjerg, der er under pres. Vi kan komme ned og måske lukrere lidt på det pres. Det er ikke så tit, de har haft pres på sig i år, siger BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen.

Følelserne var i den grad i kog i kampen, hvor det dramatiske højdepunkt kom med otte minutter igen, da Sebastian Skube fik rødt kort efter en infight med Rasmus Boysen.

Men selv uden sloveneren kunne BSV fighte sejren hjem. Ikke mindst takket være Nikolaj Markussens vigtige scoringer til sidst.

- Alt blev hektisk, og så må vi bare sige, at Markussen blev matchvinder til sidst, siger BSV-træneren.

- Vi viste den substans og kvalitet, der skal til. Jeg er rigtig glad for holdets indsats, men fik ikke helt stoppet dem defensivt. Vi fik heller ikke målmændene op på det niveau, vi gerne vil, siger træneren.

Returkampen bliver spillet på lørdag på Ribe-Esbjergs hjemmebane. Vinder vestjyderne det opgør, skal klubberne ud i en tredje bronzekamp i næste uge i Silkeborg.