»Interaktiv leg«. Her karakteriserer publikum det danske sindelag. Dette og fem andre elementer indgår i værket »Autoportræt of the Viewer«.

Face på Badet: Andreja Kuluncic

Kunstcentret Silkeborg Bad viser indtil 8. oktober udstillingen »Ansigt og Identitet - en Face-kunstudstilling« med 15 danske og internationale kunstnere.

I kulturtillægget bringer vi i de kommende uger et kort portræt af kunstnerne.

I dag den serbiske kunstner Andreja Kuluncic.

FACEKUNSTNER Kunstneren Andreja Kuluncic udforsker nye modeller for sociale og kommunikative relationer. Hendes primære fokus er på socialt engagerede emner.

Omdrejningspunktet dermed nutiden og vores eget samfund og de mennesker vi er. Med en baggrund i den antropologiske videnskab vil hun gerne bevidstgøre. Til sine mange af sine kunstprojekter etablerer hun tværfaglige netværker og opfatter kunsten som en slags efterforskning – en proces, der involverer samarbejde og selvorganisation.

Til den aktelle udstilling har hun skabt rammen for et publikumsengagerende værk, hvor de besøgende gradvist former et kollektivt »portræt« som viser noget om hvilke værdier der har betydning for os. For eksempel hvad mener publikum der er det mest karakteristiske træk ved danskerne?

Kuluncic er født i 1968, og bor i Zagreb, hvor hun underviser på instituttet for nye medier ved kunstakademiet der.

Hun har deltaget på mange udstillinger i hele verden. I 2007 repræsenterede hun Kroatien på Biennalen i Venedig