Silkeborg Kunsthal lever måske ikke helt op til sit grandiose navn. Men de skiftende udstillinger vækker opsigt på Baggesensvej. Lone Just Andersen åbnede Silkeborg Kunsthal i 2014.

Levende kunstværk i Silkeborg Kunsthal

Tekst Christian Kloch Larsen 

Tatovør Oluf Witt viste sin tatoverede krop i kunsthal på Baggesensvej

KUNST »This is not Tim«. »This is not Socle du Monde« er titlen på en happening, som forleden kunne opleves på Baggesensvej.

Det er til gengæld Oluf og Silkeborg Kunsthal, fortæller kunstner og indehaver af kunsthallen på Baggesensvej i Silkeborg, Lone Just Andersen, som har ladet sig inspirere af den aktuelle og opsigtsvækkende udstilling på kunstmuseet Heart i Herning, hvor den tatoverede schweizer Tim Steiner sidder udstillet i fire måneder i forbindelse med Socle du Monde Biennale 2017.

Lone Just Andersen, som er tilknyttet Heart som underviser og vejleder i kunstmuseets værksted i udstillingsperioden, har nemlig lavet en »look-alike« eller »wannabe« udstilling i sin egen kunsthal med den tatoverede silkeborgenser Oluf Witt, som er indehaver at tatoveringsforretningen på Frederiksberggade.

Udstillingen med Oluf kunne dog kun opleves i ganske kort tid. Mest til ære for fotografen.

I stedet viser Silkeborg Kunsthal nu en udstilling med 49 grisetryner, som også er en replik til Socle du Monde på Heart. Udstillingen i Herning viser blandt andet også tatoverede grise, og i den anledning underviser Lone Just Andersen gæsterne på værkstedet i, hvordan man laver tatoveringer på grisetryner.