Det bliver hot: Sol over Silkeborg

SILKEBORG Under overskriften »tørt og solrigt« lover DMI, at det i dag bliver rigtigt sommervejr med temperaturer op til 25 grader i Østjylland og Silkeborg. Så frem med solcreme og badetøj - og bliver det for varmt, kan man altid få en svalende dukkert i én af Silkeborgsøerne.

- Det bliver en rigtig varm og lummer sommerweekend med sol og næsten ingen skyer, siger vagthavende meteorolog Lars Henriksen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Dermed er der godt nyt for folk med hang til sol.

Weekendens vejr vil nok blive særdeles godt modtaget af gæster til det årlige karneval i Aalborg, der finder sted lørdag.

Når de hede sambarytmer bevæger sig gennem de nordjyske gader, vil solen nemlig danse med optoget.

- Lørdag bliver rigtig varm i Nordjylland. Det bliver nok omkring 26-27 grader, og der bliver masser af sol. Man skal nok huske at drikke vand, siger Lars Henriksen.

Allerede fredag skyller varmen langsomt ind over Danmark.

- Vest for Fyn ligger der nogle skyer her fra morgenstunden fredag, men de bliver hurtigt brændt af. Og så vil temperaturen ligge mellem 18 og 23 grader. Nogle steder vil der nok blive helt op til 25 grader, siger meteorologen.

Lørdag vil temperaturen bevæge sig endnu længere op mod de 30 grader.

- Vi vil nok toppe på 28 grader, men det kan måske blive varmere, siger Lars Henriksen.

DMI oplyser, at de højeste temperaturer vil være i Jylland. Men hele landet bliver velsignet med masser af sol.

- Uanset hvor man er i Danmark, så vil man få det varmt lørdag. Det ser til gengæld ud til, at søndag bliver lidt koldere.

DMI oplyser, at der kommer en koldfront over landet i løbet af lørdag, men der kan sagtens stadig blive 25 grader.

Lars Henriksen anbefaler, at man tager en dukkert, hvis man skal køle sig selv lidt ned i varmen. Badevandet er nemlig fortsat ganske køligt.

- Vandtemperaturerne er ikke særligt høje, så man kan blive kølet ned ved at gå i vandet. Kystnært ligger de omkring 13-14 grader. Vandet tager simpelthen meget længere tid om at blive varmet op, siger meteorologen.