Torvet er efterhånden ved at være klar til indvielsesfest om ter uger. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Program for torvefesten er klar

AF JESPER ROSENQUIST 

Til indvielsen af Torvet i weekenden 17.-18. juni bliver der torvehandel, madboder torvejazz og motionsløb

SILKEBORG Mens der bliver arbejdet hårdt på at gøre Torvet helt færdigt, er kommunen nu klar med programmet for selve indvielsesfesten af det nye torv.

Indvielsesfesten kommer til at foregå i weekenden 17.-18. juni. Lørdagen begynder med indvielsestaler af borgmester Steen Vindum (V) og formanden for vej- og trafikudvalget, Frank Borch-Olsen (K).

Herefter vil man så kunne opleve torvehandlen for fuld udblæsning igen tilbage på sin vante plads både lørdag og søndag.

Lørdag er der også Torvejazz og rovfugleshow på programmet og koncert med jazz-bandet Six City Stompers, der består af unge, talentfulde og anerkendte musikere.

Motionsløb om søndagen
Søndag formiddag bliver der arrangeret motionsløb på Torvet. Det er Silkeborg Kommune, der i samarbejde med Silkeborg Motion/Tri-klub står bag løbet, der består af en 625 meter lang rundstrækning.

Rundstrækningen går fra Matas på Torvet og så til Christian 8.s vej via porten mellem Matas og Byens Skomageri og Nøgleservice. Fra Christian 8.s Vej drejer ruten ind på Fredensgade. Der kan maksimalt deltage 500 løbere på ruten.

Der løbes så langt som muligt på én time plus påbegyndt omgang.

Søndagen bliver sluttet af med et politihundeshow, koncert med bandet Liga Latina og til allersidst en rytmiske gudstjeneste i Silkeborg Kirke.

Søndag er det også muligt at få en guidet tur i den nyrenoverede Silkeborg Kirke.