Bjerringbro-Silkeborg sikrede DM-bronzen lørdag aften i Esbjerg, hvor keeper Sebastian Frandsen kunne fejre sin 23 års fødselsdag. Foto: Mathias Hove Andersen

Stolt BSV-træner: Fantastisk sæson

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg viste klassen mod Ribe-Esbjerg og sikrede bronze

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg sikrede sig lørdag aften bronzemedaljerne i den hjemlige liga, hvor Ribe-Esbjerg i perioder blev kørt rundt foran eget publikum og indkasserede et klart nederlag på 26-32 i Blue Water Dokken.

- Vi er meget glade for bronzemedaljen. Det var en rigtig fin afslutning på en helt igennem fantastisk sæson, hvor vi har oplevet ting, som mange spillere, trænere og klubber aldrig kommer til at opleve. Det er dejligt at have noget at vise frem, og det var jo den tredje DM-medalje i træk - og den femte medalje på tre år, siger BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen.

Gæsterne var overlegne fra første fløjt og fik slået et pænt hul ved stillingen 3-7 efter et lille kvarters spil. Offensiven kørte som smurt, og BSV’erne havde let ved at spille sig frem til store chancer. I den anden ende stod forsvaret solidt, og når værterne kom frem til skud, stod Søren Rasmussen klar i målet. Den rutinerede keeper blev noteret for 10 redninger i første halvleg.

Gæsterne udbyggede stille og roligt føringen frem mod pausen, hvor Michael V. Knudsen strålede med fem scoringer, og kampen var reelt afgjort efter de første 30 minutter, hvor Ribe-Esbjerg var bagud med 11-19.

- Det var outstanding. Jeg synes, vi spillede helt på toppen angrebsmæssigt, og vi var også rigtig dygtige forsvarsmæssigt. Vi fik vist, at vi har lært mest af de seneste kampe mod Ribe-Esbjerg. Holdet skal have kæmpe ros for at mobilisere den energi, det engagement og den opmærksomhed, der skulle til for at levere en god indsats hernede, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

BSV’erne åbnede også anden halvleg fint med to scoringer fra Michael V. Knudsen og to straffekastredninger af Søren Rasmussen. Efterfølgende fik hjemmeholdet dog arbejdet sig bedre ind i opgøret, og 10 minutter efter pausen måtte Peter Bredsdorff-Larsen tage timeout ved stillingen 17-22.

I anden halvleg skiftede BSV’erne mere ud, og spillerne som Rasmus Kier og Kasper Olsen blev sendt i aktion med blandet succes. Derfor gik gæsterne tilbage til idealopstillingen 12 minutter før tid ved stillingen 21-25, og det var med til at forsvare føringen.

Selvom hjemmeholdet havde fået et lille håb om et comeback, havde BSV’erne kampen under kontrol, og i slutfasen skruede gæsterne igen op for tempoet, og indskiftede Jens Dolberg Plougstrup nåede også at komme på måltavlen i opgøret, der sluttede 26-32.

Efter at have modtaget medaljer og hyldest, blev der fundet fadøl frem i omklædningsrummet, og kursen blev efterfølgende sat mod Hede Rytmer i Silkeborg.

Her får BSV’erne rig mulighed for at tage afsked med de spillere, der forlader klubben efter denne sæson. Det gælder Allan Damgaard, Kristian Ørsted, Rasmus Kier og Kristian Klitgaard.